Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitime, 21 Eylül'de de kademeli ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı. Kararı değerlendiren Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı ise, Bakanlığın aldığı kararın doğru olduğunu belirtti.
KADEMELİ OLACAK
Dünyanın her yerinde okulların kademeli bir şekilde açıldığına dikkat çeken Sarı, 'Temmuz ve ağustos verileri Türkiye'de eğitimin normal şartlarda başlayamacağını gösteriyordu. Bilim Kurul'u da zaten bu görüşü bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı da uzaktan eğitimle başlayacağını söyledi. 21 Eylül'de yüz yüze eğitime geçilecek ama bu da kademeli olacak. Bu doğru bir karar. Zaten dünyanın her yerinde okullar kademeli olarak açılıyor. Önlemler alınıyor. Yalnız birçok eksik var kararda. Bir an önce bu kademeli eğitimin nasıl olacağına ilişkin bir planlama hazırlanmalı ve okullara gönderilmeli. Buna göre hazırlıklar yapılması gerekiyor. Çünkü okullarda hala nasıl yapılacağına ve nasıl olacağına ilişkin bir belirsizlik var. Bu belirsizliğin giderilmesi gerekiyor ki okullar planlarını yapsınlar, öğretmenlerin ders saatlerini ayarlasınlar. Bunlar aciliyet gerektiren işler' diye konuştu.
EK BÜTÇE VE EK PERSONEL
Bakan'ın okullara ek bütçe ve ek personel sağlanacağına ilişkin açıklamasının da sevindirici olduğunu dile getiren Sarı, 'Bu önemli bir adım. Eğitimci olarak biz de hep bunu söylüyorduk. Şu anki mevcut şartlarda okullara mutlaka ek bütçe ek personel gerekiyor. Uzaktan eğitimle ilgili de tecrübe sahibiyiz artık. Ama ne kadar verimli oldu, ne kadar öğrencileri hazırlayabildi tartışma konusu. Uzaktan eğitim en son istediğimiz şey ama bu şartlarda yine de çeşitli kademelerde hem EBA üzerinden hem de öğretmenlerin yaptığı canlı derslerle devam etmesi gerekiyor. Ama asıl olan yüz yüze eğitimdir. Temennimiz bir an önce normale dönüp, okullarımızda örgün eğitimin başlaması yönünde. Okullar normale dönene kadar bu destekleyici eğitimin verilmesi gerekiyor zaten' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim