Odunpazarı Bölgesinde ciddi projelere sahip olduklarını açıklayan Emine Edizgil, 5 aydır saha çalışması yaptığını ve kendisine yönelik ilgiden çok memnun olduğunu ifade etti.

Kerem Akyıl’ın sorularını yanıtlayan Edizgil, katıldığı 2014 seçimlerinden bu yana kentte çok az sorunun çözüldüğünü söyledi. Rakiplerinin seçim çalışmalarını da değerlendiren Edizgil, “Bir binaya giydirme yapmaya kalksanız bunun bedeli 500 bin lira. Rakiplerimiz bunlardan 30 – 40 tane yaptırabiliyor. Bir tarafta devletin imkanlarını kullanan rakiplerimiz var, bir yandan da belediyelerin imkanlarından azami ölçüde kullanıldığını görüyoruz” dedi.

İYİ Parti’den milletvekili seçildikten sonra AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Emine Edizgil, “Kendisini parti olarak destekledik. Ancak seçimlerden üç ay sonra istifa etti. “İYİ Parti’yle görüş ayrılıkları yaşadım” dedi. Hangi ara görüş ayrılıkları yaşamış. Bunu üç ayda mı anlamış? Veya daha öncesinde anlayamamış mıydı? İnsanlar çıkarları doğrultusunda siyaset yapıyorsa, çok şey yapabiliyor.

Biz eğer o dönem Millet İttifakı seçim kazanmış olsaydı, Nebi Hatipoğlu istifa eder miydi? Etmezdi. Ben etmezdi diye düşünüyorum” dedi.

Polis ekipleri okulların çevresindeki denetimleri Polis ekipleri okulların çevresindeki denetimleri

Emine Edizgil Hatipoğlu hakkındaki açıklamalarına şöyle devam etti: "İstifa etti üç ay sonra tamam. Eğer başka bir partiye geçmeseydi, sadece bağımsız milletvekili olsaydı yine anlardım. Eğer bir başka partiye geçecekse, orada bir belediye başkan adaylığı alacaksa, bence vekillikten de istifa etmeliydi. Çünkü burada 90 bin kişinin verdiği bir oy var o oylarını helal etmeleri gerekirdi."

İstifa sürecinden sonra Hatipoğlu’yla bir telefon görüşmesi de yaptıklarını belirten Edizgil, “Beni telefonla arayıp helallik istemedi. Sadece Genel Başkanla konuşmuş, istifa etme kararı almış, bana telefonla durumu bildirdi. Böyle bir durumda ne denilebilir ki? Ben hakkımı da helal etmiyorum Nebi Hatipoğlu’na. Ben de hem oyumu verdim hem de çalıştım. Onun vekil olması için biz teşkilat olarak da çok çalıştık” ifadelerinde bulundu.

Muhabir: Eray Çankaya