Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen yarışmanın ödül törenine başta Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Yavuz, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın ve OEDAŞ İl Müdürü İbrahim Tozan olmak üzere çok sayıda yetkili ve davetli katıldı. Her iki kategoride de dereceye giren çocukların ödüllendirildiği yarışmada ayrıca törene katılan tüm çocuklara hediyeler verildi.

Eskişehir'de yüzlerce öğrenci ile Gençlik Haftası kutlamaları Eskişehir'de yüzlerce öğrenci ile Gençlik Haftası kutlamaları

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) tarafından düzenlenen “Enerji Tasarrufu” temalı geleneksel şiir ve resim yarışmasının sonuçları törenle açıklandı. Her yıl OEDAŞ’ın hizmet verdiği farklı bir şehirde yapılan yarışmanın yedincisi Eskişehir’deki Gülay Kanatlı Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen yarışmanın ödül törenine Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Yavuz, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, OEDAŞ İl Müdürü İbrahim Tozan’ın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı.

Törene katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi

İlkokul öğrencilerinin resim, ortaokul öğrencilerinin ise şiirleriyle katılım gösterdiği yarışmaya çok sayıda öğrenci başvurdu. Yarışmanın finalinde her iki kategoride birinci olan öğrenciler laptop, ikinciler tablet, üçüncüler ise bisiklet ödülünün sahibi oldu. Ayrıca törene katılan tüm öğrencilere kalem kutusu, 12’li kuru boya kalem, kurşun kalem, kırmızı kalem, kalemtıraş ve silgiden oluşan birer kırtasiye seti hediye edildi. Törende her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hep birlikte coşkuyla kutlandı.

Muzaffer Yalçın: “Çocuklar sayesinde gezegenimizi daha iyi bir gelecek bekliyor”

Enerjinin dünyanın en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Biz büyükler, enerji kaynaklarına ulaşmak için çevremize, gezegenimize zarar verdik. Şimdiki çocuklarımız ise çevre bilinci ve enerji tasarrufu konularında farkındalık geliştirerek büyüyor. Öğrencilerimizin çevre bilinci ve enerji verimliliği konularında gösterdikleri ilgi ve yetenek bizi gerçekten gururlandırıyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hepsi çok yetenekli, jürimiz seçim yapmakta oldukça zorlandı. Onların bu çalışmaları, gezegenimizi daha iyi bir geleceğin beklediğine dair bizlere büyük umutlar veriyor. Bu kıymetli etkinliğin düzenlenmesine destek veren Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. OEDAŞ olarak, toplumumuzun enerjiyi verimli kullanması ve çevreye duyarlı olması konularında çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Yalçın ayrıca başta çocuklar olmak üzere tüm davetlilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Resim kategorisinde dereceye giren öğrenciler

1. Zeynep Elif Şenlik - Odunpazarı / Meserret İnel İlkokulu - 4. sınıf

2. Miraç Duran - Odunpazarı / Halil Yasin İlkokulu - 4. sınıf

3. Aleyna Altıner - Çifteler / Sakarya İlkokulu - 2. sınıf

Şiir kategorisinde dereceye giren öğrenciler

1. Yaman Kuru - Odunpazarı / Melahat Ünügür Ortaokulu - 5. sınıf

2. Ceyda Irmak Fener - Tepebaşı / Atatürk Ortaokulu - 6. sınıf

3. Asmin Kandemir - Odunpazarı / Şehit Güngören Bostan Ortaokulu - 6. sınıf

Kaynak: iha