Engellilik konusunda farkındalık oluşturmak, engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kabul ediliyor. Biz de Eskişehirli vatandaşlara  "Sizce toplum olarak engelli bireylere karşı duyarlı mıyız?" diye sorduk. İşte o cevaplar...

SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

HAVA ÇEVİK:Bazı zamanlar duyarlı olsak da bazen yeterince duyarlı davranmıyoruz. Onların hayatını kolaylaştırmak için öncelikle bizimle aynı olduklarını kabul etmemiz ve acımamamız gerekiyor. Duygularını anlamaya çalıştığımızda diğer sorunların çözüleceğini düşünüyorum.

EMPATİ KURABİLMELİYİZ

Kanlı yasaya Eskişehir'den bir tepki daha: “Ötanazi cinayettir” Kanlı yasaya Eskişehir'den bir tepki daha: “Ötanazi cinayettir”

SEVİM ÇAKAN: Yeterince duyarlı değiliz. Yürümekte engeli olan vatandaşlar için yollarda ayrıcalıklar olmalı, duyma ve görme engelli bireyler için köpekler eğitilebilir. Bireysel olarak da her birimiz bir engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Empati kurabilmeliyiz.

DAHA FAZLA İŞ İMKANI SAĞLANMALI

SEMA ÖZGÜN: Eskişehir'de durum iyi duyarlıyız ama daha duyarlı olabiliriz. Hayatlarını kolaylaştırmamak için öncelikle acıyarak bakmamalıyız, acınacak halleri yok. Elimizden geleni yapmaya devam etmeliyiz ve onları daha fazla iş imkanı sağlanmalı.

MERHAMETİMİZİ KAYBETTİK

KADİR BİLGİN: Hiçbir şeyde duyarlı olmadığımız gibi bu konudada duyarlı değiliz. Toplum maalesef bu konuda da yozlaştı. Tanıdığım bir engelli yakınım var, iş arıyor. İş bulsa bile birkaç hafta sonra işten çıkarıyorlar. Bu konulara da öncelik verilmeli ve merhametli olmalıyız. Merhametimizi kaybettik.

TOPLU TAŞIMALARDA ZORLANIYORUM

MEHMET ÖNAL: Ben görme engelli biri olarak tramvaya bindiğimde bile hiç duyarlı davranılmadığını anlıyorum. Kimse yer bile vermiyor. Bu toplum merhameti öğrenmeli. Özellikle toplu taşımalarda çok sıkıntı yaşıyorum, bu konularda daha duyarlı olurlarsa sevinirim.

Muhabir: Eray Çankaya