Bizler de beklemiyorduk
Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yapılan basın toplantısına Başkan Mustafa Akgören ve Siyah-Kırmızılı yöneticiler katıldı. İlk olarak Siyah-Kırmızılı takımın saha içi performansına değinen Başkan Akgören, 'Ligde ikinci devreye takıma ciddi neşter vurarak, radikal kararlar alarak başladık. İkinci yarıya başlarken yapmış olduğumuz istişarelerde 8-11 puan arasında toplayabileceğimizi hesaplamıştık. Bu da tüm hesaplarımızın tuttuğunu gösteriyor. İlk 4 hafta 10 puan almamız büyük moral kaynağı oldu. Son 3 maçtaki 3 mağlubiyet bizleri üzdü. Bizler de beklemiyorduk. 4 puan alabilir miyiz hesaplarını yapıyorduk' dedi.

Erdal'ın canı sağ olsun
Hakem hatalarından yakınan Akgören, 'Menemenspor deplasmanında 2-0'dan 2-1'i yakaladık. Net olarak taca çıkan topu yan hakem görmeyince skor 3-1 oldu. Hakem tacı görse belki bir puan çıkarabilirdik. Hatayspor maçı camianın gurur duyduğu bir maçtı. İnanılmaz mücadele eden bir takım vardı. Son dakikalara kadar her şey çok güzel gitmişti. Maçı alamadığımıza kahrederken stoperimizin maçtaki tek hatasıyla maçı kaybettik. Erdal kardeşimizin de canı sağ olsun' diye konuştu.

Buruk sevinç yaşayacağız
'Karagümrük'e en azından 1 puan için gittik' diyen Akgören, 'Deneyimli, fizik ve tecrübe üstünlüğü olarak bize karşı ağır basan kadroya karşı iyi mücadele edip bireysel hatalar sonrası maçı kaybettik. Üst üste alınan 3 mağlubiyet bizlerde ümitsizlik yaratmayacak. Tam tersine bizleri kamçılayacak. Çünkü Ankara'da Keçiörengücü'nü Bursa'da Bursaspor'u evimizde Altınordu'yu yenen yine bu takımdı. Takımımızın ligde kalarak camiamıza buruk bir sevinç yaşatacağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı.

Yönetim dimdik ayakta
Başkan Akgören, 'Eskişehirspor'un ligde kalması coşkuyla kutlanacak bir başarı değildir. Kulüp zaten bu ligde olmamalı. Ligde kalarak önümüzdeki sezon farklı planlar yapmak istiyoruz. Yönetim kurulu dimdik ayakta. Takıma kızgınlık kırgınlık gibi bir durum asla yok. Onlar için gece gündüz mesai harcıyoruz. Kalan 10 maçtan camiamızdan takıma moral ve motivasyon yüklemelerini rica ediyorum. 3-4 maç kazandık diye göklere çıkartmak, 3 maç kaybettik diye yerin dibine sokmak bizlere yakışmaz' dedi.

Zorlu Enerji sponsor oldu
Camiaya güzel bir haber veren Başkan Akgören, 'Son 4 seneden beri ödenmeye ödenmeye gecikme faizleriyle birlikte 1 milyon 350 Bin TL civarında elektrik borcu olmuş. Bunun için Zorlu Enerji ile yaptığımız görüşmeler sonrası nihai sonuca ulaştık. Reklam anlaşması yaptık. Zorlu Enerji, ETİ'den sonra Eskişehirspor'un ikini büyük sponsorudur. Bu anlaşma için Nafiz Zorlu ve ekibine, Eskişehir Bölge Müdürüne, bizlere vermiş oldukları destek için teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Emanete sahip çıkıyoruz
Borçlara değinen Akgören, 'Kur artışı ülke ekonomimize nasıl darbe buruyorsa Eskişehirspor'un ekonomisine de darbe vuruyor. Borcumuz bu yüzden azalmıyor. Döviz üzerinden olan borçlar her gün artıyor. Finans kuruluşlarına olan borçlarımıza her gün faizler işliyor. Bu borçlar her gün artıyor daha da artacak. İnanılmaz derecede üzgünüz. Bizler bu kulübü yaşatmak, ele güne rezil etmemek adına buradayız. Emanete sahip çıkıyoruz' dedi.

Projeler için görüşüyoruz
'Eskişehirspor'u bu sene yaşatacağız' diyen Akgören, 'Bizlere bu güven devam ettiği sürece borçları azaltacak projeleri hayata geçirerek Eskişehirspor'un borcunu azaltmak, bitirmek istiyoruz. Projeler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir türlü bir araya gelemedik. Kısa sürede görüşüp projeleri hayata geçirmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Küme düşürülme tehlikesi kapıda
FIFA'daki problemli dosyalara değinen Akgören, 'En büyük problem Sebastian Pinto dosyasıdır. FIFA'dan kulübümüze ulaşan nihai bir yazı var. Bu yazıda 'Pinto'ya olan borcunuzu ödeyin. Zaten -6 yediniz. Bu cezanın devamı gelmek üzere. Gelecek ceza alt lige düşürmektir' yazıyor. 511 bin 698 Euro borcumuz var. Karagümrük maçı öncesi Pinto'nun avukatıyla görüştük. Yapacak bir şey olmadığını söyledi. FIFA'dan gelecek cezayı uygulatacaklarını söyledi. Avukat Cumhur Batı ile iletişimimiz sürüyor. Tüm kozlar karşı tarafa geçmiş durumda' dedi.

Boffin ve Toko'nun şakası kalmadı
İkinci büyük problemin Ruud Boffin olduğunu belirten Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, 'Süresi geldi, günü bitti. Dosyanın şakası kalmadı. Rakam 410 bin Euro + faiz. Daha faiz belli değil. Boffin'in 8-9 günü kaldı. 6 puan silme cezasını her an uygulatabilir.
Üçüncü büyük sorun ise Nzuzi Toko. Rakamı 296 bin 800 Euro + faiz. O da 6 puan sildirme yaptırımıyla karşımızda' ifadelerini kullandı.

Yardım talep ediyoruz
'Tabi bu dosyaların devamı var' diyen Akgören, 'Ama en acilleri bunlar. Bu dosyaların bir an önce çözülmesi lazım. Bu dosyalar yönetimin değil bütün Eskişehir'in sorunudur. Toplam 1 milyon 300 bin Euro gibi bir rakam yapıyor. Daha önce puanımız silindi. İki kez daha puan silme ve küme düşme cezası alması artık Eskişehir'in sorunu. Biz çözemediğimiz için Eskişehir'den yardım talep etmek için karşınızdayız. Bu parayı yönetim kurulumuz tek başına bulamıyor' dedi.

6 Milyon TL desteğimiz oldu
Akgören, 'Göreve geldiğimizden bu yana Eskişehirspor'a 6 milyon TL'lik desteğimiz oldu. Bunu arttırmak istiyoruz ama biraz zamana ihtiyacımız var. Acil olmasaydı böyle bir açıklama yapmazdık. Biraz zamanımız olsa belki kendi içimizde halledecektik. Ama 1 hafta 10 gün içinde ödenmesi gereken borçlar' diye konuştu.

Kampanya başlatmak zorunda kaldık
Başkan Akgören, Mecburen yapmak zorunda olduğunuz bir kampanya bugün başlatmak istiyoruz. Bu kampanya daha çok Eskişehir'de gelir düzeyi yüksek olan, Es Es'i sevdiğine inandığımız, belki maçlara dahi gelmeyen ama Eskişehir'in ticaretinde siyasetinde söz sahibi olan binlerce abimize kardeşimize hitap ediyor. Biz bu kampanyaya onları davet ediyoruz. Kampanyamız 1965 TL olarak hesapladı. Kurtuluşun şifresinin Eskişehirspor'un kuruluşunda gizli olduğunu düşünerek 1965 TL olarak belirledik. Eskişehir'i seven herkesi bu kampanyaya davet ediyoruz. Kampanyanın başlangıcını yönetim kurulu olarak yapıyoruz.' Dedi.

Herkese seslendi
Tüm şehre seslenen Akgören, 'Valimizi, belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz. Eskişehir'in bütün kurul ve kuruluşlarını, Ticaret Odasını, Sanayi Odasını, Esnaf Odalarını, tüm sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti il başkanlarımızı, BBP'den Mustafa Destici'yi, Eskişehirspor eski yöneticilerini, kongre üyelerini, STK'ları, üniversitelerimizi kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Şehrimizin fabrikalarını, Hava İkmal, TEİ, Arçelik, Otosan, Tülomsaş, Sarar, Alpata, Kılıçoğlu tek tek sayarsam saatler alacak... Eskişehir ekonomisine destek olan herkesi Es Es için ayaklanmaya silkelenmeye, bizlere omuz vermeye davet ediyorum. Bu iş artık Eskişehirlilik duruşu gerektiren bir konu. Eskişehirspor'un namusunun kurtarılmasını istiyoruz. Bu paraların hiçbiri çarçur edilmeyecektir. Eğer hedefimizi tutturursak (10 bin kişi) 10 milyon 650 TL ile FIFA'da ve UEFA'daki tüm dosyaları kapatırım. Söz veriyorum. Herkese şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah 1 liralarını bin lira etsin' diye konuştu.

İlk destek Kurt ve Birsen'den
Basın toplantısının sonuna doğru telefonuna bakan Akgören, iki mesaj aldığını belirtti. Akgören, 'Kazım Kurt başkanımdan mesaj geldi. Mesajda, 'Başkanım başlattığınız kampanyayı tüm gücümle destekliyorum. Ben ve arkadaşlarım 10 kişi ile kampanyaya katılıyoruz' yazıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bir mesaj da Ekrem Birsen'den mesaj geldi 'Zor günler geçiren Eskişehirspor'umuzun yanındayız. Tüm oda başkanları ve esnaf kuruluşları olarak destek veriyoruz' yazdı. Teşekkür ediyoruz' dedi.

Kampanyaya nasıl katılım sağlanır?
Son olarak kampanyaya katılımı anlatan Akgören, 'Elden gelip bağış yapmak isteyenler kulübümüze gelip muhasebeye uğrayabilir. Bağış makbuzu karşılığında destek verebilirler. Kredi kartı ile destek vermek isteyenlerin yanına post makinamız ile gideceğiz. Bu şekilde de kampanyaya katılımları sağlanacak' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim