Bayramlar milli kültürümüzün ve milli benliğimizin en önemli değerlerinden biri olagelmiştir. Hatta birliğimizin çimentosu gibidir. Bayramların toplumsal barışımızı, dostluğumuzu, birbirimize karşı gösterdiğimiz sevgi ve saygıyı pekiştirmediğini kim söyleyebilir? Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmediğini kim inkâr edebilir? Ama küreselleşmeden, toplumsal ve kültürel değişmeden bayramlar da nasibini aldı ve almaya devam ediyor. Bayram ritüellerinin ve geleneklerinin aşındığını söylemek mümkün. Aile büyüklerimizin “nerede o eski bayramlar” serzenişinde bulunmaları boşuna değil. Fakat bayram yaklaştıkça toplumu saran heyecan, bu güzel değerimizin hâlâ canlı olduğunu bize hatırlatıyor. “Memlekete gitme”, aile büyüklerini ziyaret etme, telefonla hal ve hatır sorma ziyadesiyle yapılmakta.

 Yeni bir Ramazan Bayramını daha eda ediyoruz. Seçim, ekonomik sorunlar ve gelecek endişesi gibi pek çok sıkıntıdan bunalan halkımız, bu dertlerini üç beş günlüğüne de olsa bir kenara koymaya çalışacak. Bayramın manevi havasını soluyacak, bereketinin tadına varacaktır. Her zamankinden daha fazla dayanışmalıyız. Şefkat ve iyiliğin en büyük mutluluk verici duygu ve eylem olduğunu unutmadan ihtiyaç sahiplerine, yaşlı ve yoksullara kol-kanat gerilmeli. Hiç kuşkusuz bayram duygusu iyileştirir.

Albayrak açıkladı: Eskişehirli belediyelerin SGK borçları... Albayrak açıkladı: Eskişehirli belediyelerin SGK borçları...

Esgroup ailesi olarak dargınlıkların, kırgınlıkların unutulmasını, ortak mutlulukların arttırılmasını temenni ediyoruz. Adaletin, barışın, dostluğun ve hoşgörünün egemen olmasını diliyoruz.

Ülkemizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyor, barış ve esenlik içerisinde mutlu bir bayram geçirilmesini diliyoruz.

Editör: Funda Morgül