61 yaşındaki İ.Ç, 80 yaşındaki annesi Gülsüm Ç.'den 2007 yılından beri haber alamadığı ve eski arkadaşı 36 yaşındaki İlhan B. tarafından öldürülmüş olabileceği iddiasıyla 30 Mayıs'ta polise başvurdu. Gözaltına alınan İlhan B, herhangi delil ve ceset bulunamayınca serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri dosyayı yeniden ele alıp inceledi. Polisin dikkati sonucu İ.Ç'nin de annesinin ölümüyle bağlantısının olabileceği yönünde bilgiler edinildi.

OĞLU İTİRAF ETTİ
Polis, İ.Ç. ve arkadaşı İlhan B'yi ek delillerle savcılık talimatı üzerine yeniden gözaltına aldı. İlhan B'nin, oğlu İ.Ç'.nin yanında anne Gülsüm Ç'yi boğarak öldürdüğü belirlendi. İ.Ç ifadesinde annesinin kaybolmadığını erkek arkadaşı İlhan B. ile cinsel ilişki yaşadıkları sırada annesinin olaya şahit olduğunu söyledi. Bunun üzerine İlhan B'nin annesini gözlerinin önünde yastıkla boğarak öldürdüğünü ve kendisini tehdit ettiğini söyledi. Cesedi battaniyeye sararak araç ile Seyitgazi yolu Taşlık mevkiini geçtikten sonra yolun sol tarafında bulunan bölgeye gömdüklerini söyleyen İ.Ç sevgilisi İlhan B.'den korktuğu için konuşmadığını söyledi.

CESET BULUNDU
Cesedin, Eskişehir-Seyitgazi karayolu Taşlık mevkisinde drenaj borusuna atılarak üzerinin toprakla örtüldüğünün tespit edilmesi üzerine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince İ.Ç'nin gösterdiği yerde kazı yapıldı. Kazı çalışmasında, kadının cesedi ve kırmızı bez parçaları bulundu. Zanlılar, İlhan B. ve İ.Ç'nin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. HM
Editör: TE Bilisim