Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı RustamMinnihanov'un Danışmanı RadikGimatdinov ve Tataristan Türkiye Temsilcisi AyratGataullin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyareti etti.Büyükerşen'in makamında gerçekleşen ve sohbet ortamında geçen ziyarette Tataristan'ın genel durumu hakkında bilgi veren Gimatdinov, Eskişehir'i de çok beğendiğini ifade etti.
SELAMINI GETİRDİ
Gimatdinov 'Sayın Cumhurbaşkanımız RustamMinnihanov'un selamı ile sizlere geliyoruz. Türkiye'de tatar nüfusunun en çok olduğu kentlerin başında gelen Eskişehir'e kendisi büyük değer veriyor. Türkiye ziyaretinde mutlaka Eskişehir'de de vakit geçirmek istediğini bizlere iletti. Burada yaşayan tatarların size nasıl saygı ve sevgi ile bağlı olduklarının da farkındayız. Bu yüzden Eskişehir ile ilişkilerimizi her zaman sıcak ve samimi tutmak istiyoruz. Misafirperverliğiniz ve şehrinizdeki tatarlara verdiğiniz kıymet dolayısıyla sizlere çok teşekkür ediyor, en kısa sürede bizler de sizleri Kazan'da ağırlamak istiyoruz' diye konuştu.
GURUR DUYUYORUM
Tatar hemşerilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Büyükerşen 'Onların birlik ve beraberliğini gördükçe gurur duyuyorum. 1995 yılında imzaladığımız anlaşma ile Tataristan'ın Kazan kenti ile kardeş şehir olmuşuz. O dönemden beri belirli aralıklarla güzel birlikteliklere imza attık. En sonuncusunu da geçtiğimiz yaz düzenlediğimiz ve birçok parkımızda vatandaşlarımıza spor yapma imkanı sağladığımız GreenFitness Spor Şenliği'ydi. Çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Bu gibi festivaller, şenlikler ve etkinlikler ile daha fazla sizlerle buluşmak istiyoruz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim