Şube Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamada, “Alım gücümüzün düşmesi, yeni getirilen vergiler ve gelir vergisi adaletsizliği sonucunda, çalışanlar olarak ezildikçe ezildik. Artık sabrımız taştı” ifadelerini kullandı.

Tren Garı önünde bir araya gelen sendika üyeleri, “Seyyanen hakkımız söke söke alırız, inadına sendika inadına direniş, Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları attı. Basın açıklamasını gerçekleştiren Şube Başkanı Ramazan Kaya, “Market ve pazar filelerinin doldurulamaması, çocuklarımızın okula harçlıksız gitmesi, biz gerek fabrikalardaki sanatkârlığımızın, gerekse Devlet Demiryolları’nda hizmetteki kalifiye elemanı olmamızın ücrete dönüşmemesi, yıllar süren ustalık tecrübemizin göz ardı edilmesi, artık sabrımızı taşırmıştır” dedi.

HER TÜRLÜ EYLEME HAZIRIZ

Son yıllarda yapılan sözleşmelerde kamu işçilerinin üvey evlat olarak görüldüğünü belirten Kaya, “Ülkemizde son 1 yılda kümülâtifte asgari ücrete yüzde 317, memurlara yüzde 370’lerde zam yapılmışken biz kamu işçileri olarak bir yılda ancak yüzde 90'larda bırakıldık. İsteğimiz, aynı unvanda çalışan işçi-memur arasındaki son 1 yıldaki aşırı maaş farkının işyerlerindeki iş huzurunu ve iş barışını bozmasından dolayı, harcadığımız emeğimizin ve hizmetimizin karşılığının verilmesidir” şeklinde konuştu. Tüm kamu emekçilerinin sözleşme başlangıç tarihinden dolayı ücret adaletsizliği de yaşadığının altını çizen Kaya, Bunun giderilmesi için kamu çerçeve protokolünün tek çatı altında toplanarak ocak ayında başlamasını talep etmekteyiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda Türk-İş ve Demiryol-İş Sendikamız tarafından alınacak mücadele ve eylem sürecinde de birlik bütünlük içerisinde her türlü eyleme hazır olduğumuzu duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: M. ANIL AKSOY