DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde açıklamalarda bulundu. Emeklinin çok zor durumda olduğunu belirten Kılıç, “Bayram geliyor. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız bizi bayrama kurban etti. Çocuklarımıza ne vereceğiz? Emekli bekliyor acaba komşu keser de bana da bir parça et gelir mi senede bir et yiyebilir miyim diye. Türkiye'nin durumu öyle bir üzücü bir durumdaki. Ağlanacak halimize gülüyoruz” ifadelerini kullandı.

EN AZ 30 BİN LİRA OLMALI

Emeklinin temmuz ayında alacağı zam hakkında konuşan Kılıç, “Emekliye o kadar çok zam yapılması lazım ki şu anda. En az 60 bin lira alması lazım ki geçinebilsinler. Biz onu da istemiyoruz. Hiç değilse diyoruz ki en azından 30 bin lira olsun emekli maaşı. 16 milyon emekli şu anda açlık sınırında, ölüm sınırında yani. Emekliler ikinci işte çalışıyorlar. Yaşamak için mücadele veriyorlar. 22 yıldır bizi yöneten hükümet resmen bütün milletle dalga geçiyor. Biz de onurluca insan gibi yaşamak istiyoruz. Emek verdik, yıllarımızı verdik. Emeklilikte de sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyoruz” dedi.

EMEKLİYLE DALGA GEÇİYORLAR

Emeklilere şehirler arası otobüslerde uygulanacak yüzde 20 indirimin bir faydasının olmayacağını dile getiren Kılıç, “Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim sağlanacak dediler. Eşim yeni Malatya’ya gitti bin 10 lira. Hiç de indirim görmedik. Bunun dönüşü var. Giderken ufak tefek alınacak malzeme var. Nasıl gidecek? Ne yiyecek ne içeceğiz? Bir de bunu düşünmek lazım. KYK yurtlarında barınabilirsiniz diyorlar. Zaten insanlar dört duvar arasından çıkamıyor ki. Dört duvar arasında birbirimizi mi yiyeceğiz gidip orada? Dalga mı geçiyorlar insanlarla?” şeklinde konuştu.

KTO'dan Abu Dabi TSO ile iş birliği protokolü KTO'dan Abu Dabi TSO ile iş birliği protokolü

Kaynak: Haber Merkezi