Eskişehir’de esnafın heyecanla beklediği yeni işyerleri projesi hızla ilerliyor. 75. Yıl Mahallesi Sultan Dere mevkiinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 730 dönümlük araziye toplam 17 bin 800 adet işyeri yapılacak.

6 BİN 200 İŞ YERİ TAMAMLANDI

Esnaflar Kooperatifi Başkanı Halil Kılıç, bugüne kadar 6 bin 200 adet modern işyerinin tamamlandığını ve hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. Kalan işyerlerinin montaj işlemleri hızla devam ettiğini ve tamamlandıkça teslimatların yapılacağı söyleyen Kılıç, “Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in büyük katkıları sonucu İşyeri inşaatlarımıza başladık. Yeni araç fenni muayene istasyonu içinde kooperatifler bölgesinden yer teslim edildi. Ruhsat işlemleri devam ediyor, Eskişehir’e ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Eskişehir trafiğinde kontrolsüz çıkış kaza getirdi! Eskişehir trafiğinde kontrolsüz çıkış kaza getirdi!

MESLEK LİSESİ İÇİN YER TAHSİS EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında ara eleman yetiştirilmesi amacıyla 22 derslikli meslek lisesi için de kooperatifler bölgesinden yer ayrıldığını ifade eden Kılıç, “Ek olarak 2 adet camii, toplantı salonları, idari binalar yapılacaktır. Sanayi esnafımız başta olmak üzere çeşitli meslek grupların’dan İşyeri sahibi olmak için çok sayıda başvuru yapıldı” diye konuştu. Aylık 5 bin liralık ücret ile esnafa yeni iş yeri kazandıracaklarını vurgulayan Kılıç, kooperatif bölgesinde elektrik şebekesinin ise Osmangazi elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılacağını duyurdu. Kılıç, “Projelerimizi kısa sürede ve sorunsuz teslim etmenin gururunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Naki Erdoğan