Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde başlattığı kapsamlı yol yapım, asfalt kaplama ve genişletme çalışmalarıyla ulaşım altyapısını güçlendiriyor. 2025 yılı içinde şehir genelinde 30 kilometreden fazla yol tamamlanırken, 85 kilometrelik yeni asfalt için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Eskişehir’den sendikalara sert mesaj: “Bu bir başarısızlıktır!”
Eskişehir’den sendikalara sert mesaj: “Bu bir başarısızlıktır!”
İçeriği Görüntüle

Fahriye, Topkaya, Kalabak, Kozlubel hattında asfalt tamamlandı


Mahmudiye ilçesinde Fahriye ile Topkaya mahalleleri arasındaki 7,7 kilometrelik yolun ikinci kat asfalt kaplaması tamamlandı. Tepebaşı’nda ise Kızılcaören, Yakakayı, Gündüzler, Beyazaltın ve Kozlubel’i birbirine bağlayan 8,8 kilometrelik yol ile Kavacık, Karaçobanpınarı ve Behçetiye mahalleleri arasında uzanan 7,1 kilometrelik güzergâh da trafiğe açıldı.

Odunpazarı ilçesinde ise Uluçayır-Yukarı Kalabak arasında 7 kilometrelik asfalt çalışması tamamlanırken, Çamlıca-Yörükkırka hattındaki 8 kilometrelik yolun 2 kilometresi asfaltlandı. Kalan kısmın da kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

Doğu ilçelerde büyük proje: Mihalıççık-Beylikova hattında yol genişletme ve asfalt


Mihalıççık ile Beylikova arasında Yunusemre, Belencilbirt, Adahisar, Yalınlı, Yeniyurt ve Emircik mahallelerini kapsayan 30 kilometrelik hattaki çalışmalar sürüyor. Belencilbirt ve Adahisar çevresindeki 15 kilometrelik genişletme tamamlanırken, 4,5 kilometrelik sıcak asfalt kaplamanın ihale süreci başlatıldı.

Sivrihisar-Ballıhisar arasında 10 kilometrelik yolun altyapı ve asfalt işleri yüklenici firma tarafından yürütülüyor. Alpu ilçesinde Ağaçhisar-Çatacık kavşağı arası 9,5 kilometrelik yolun genişliği 5 metreden 8,5 metreye çıkarıldı.

Çifteler ilçesinde Eminekin, Körhasan, Dikmen ve Aktaş mahallelerini kapsayan 30 kilometrelik yolun ilk 1,2 kilometrelik bölümü tamamlandı. Burada da yol platformu 5,5 metreden 8 metreye yükseltildi.

1.250 kilometre tarla yoluna bakım yapıldı


Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yaklaşık 1.250 kilometrelik tarla yolunda greyderle bakım ve tesviye çalışması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kırsalda ulaşım konforunu artırmanın hem sosyal yaşamı hem de üretimi kolaylaştırdığını vurgularken, mevsim şartları elverdiği sürece çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini belirtti.

Vatandaşlar, kış aylarında yaşanan çamur ve buz nedeniyle oluşan zorlukların bu çalışmalar sayesinde büyük ölçüde sona erdiğini ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi