9 günlük bayram tatilinin 6 Nisan itibariyle başlaması nedeniyle Eskişehir otogarında yoğunluk yaşanıyor. Tatile veya sevdiklerini görmek için şehir dışına çıkan vatandaşlar otogarlara akın etti. Yetkililer bayram nedeniyle ek seferler ilave ettiğini dile getirirken, otobüs seferlerinde yüzde 80’e varan bir doluluk olduğunu belirtti.

“MAZOTA ZAM GELDİKÇE BİLET FİYATLARINA DA ZAM GELİYOR”

Bayram öncesi bilet fiyatlarında artış olduğunu belirten otobüs firması yetkilisi Ahmet Yıldırım, “Satışlarımız şu anda iyi arabalarımız dolu, ek ilave servisler de çıkıyor. Doluluk oranı şu anda yüzde 70-80 civarında. Biletlere yüzde 15-20 civarında artış oldu. Vatandaşlar da gelen zamdan şikayetçiler bize kızıyorlar ama bizim elimizde olan bir şey değil mazota zam geldikçe biletlere de zam geliyor. Günde 25-30 servis araç kaldırıyoruz” diye konuştu.

Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli suçüstü yakalandı Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli suçüstü yakalandı

“FİYATLAR MÜŞTERİYİ ZORLUYOR”

Bir başka otobüs firması yetkilisi Gonca Karaca ise, yakın mesafede hızlı trenin daha çok tercih edildiğini ifade ederek, “Hızlı trenin olduğu Ankara gibi yakın mesafeler için satışlarımız az ama uzak mesafe için yoğunluğumuz mevcut. Vatandaşlar yakın mesafede genellikle hızlı tren tercih ediyorlar. Ek seferlerimiz, ileri tarihli koltuklarımız hepsi dolu şu an. Fiyatlarımız mevcut ekonomik şartlara göre normal ama müşteriyi biraz zorluyor. Yakın mesafe 250-300 lirayken uzak mesafe 700-800 üzerinde. Mesela Trabzon bileti 1200 liradan satılıyor. Bayram nedeniyle seferlerimizi arttırdık her araç neredeyse 3-4 sefere gidiyor. Günde toplamda yaklaşık 20 sefer yapıyoruz” dedi.

“TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYULMALI”

11 yıldır otobüs kaptanlığı yapan Mustafa Sağdıç ise bayramda uzun yola çıkacak vatandaşlar için uyarılarda bulundu. Sağdıç, “Bayram nedeniyle normal zamana göre yollarda daha fazla bir yoğunluk oluyor. Bilen de yola çıkıyor bilmeyen de o nedenle trafikte sıkışma yaşanıyor. Bizlerin yollarda en çok sıkıntı yaşadığımız konu trafik kurallarına uymayan sürücüler. Bizlerde bu sürücüler nedeniyle zor durumlarda kalıyoruz. Aslında herkes kurallara uysa bir sorun yaşamayız.  Gece yola çıkacak vatandaşlar da yorgun bir şekilde yola çıkmamalılar” diye belirtti.

“EN YAKIN İLLERDEN BİRİ AMA PAHALI”

Bursa’ya yolculuk yapmak üzere otogara gelen Mahmut Tan, “Fiyatlar bayram nedeniyle yüksek. Bursa yakın bir il ama gidiş-geliş toplamda 600 TL verdik. En yakın yerlerden biri için bile pahalı” dedi.

“BİLETİMİ 3 TAKSİTLE ALDIM”

Bayram ziyareti için Antalya’ya giden Alihan Güllü ise “2 ay önce 420 TL’ye aldığım bileti, şimdi sadece gidiş için 650 TL ‘ye aldım. Gidiş- dönüş 1300 lira şehir içi ulaşımı da eklersek 1500-1600 liraya tekabül ediyor. Fiyatlar bir öğrenci olarak bizleri zorluyor. Kredi kartıyla 3 taksit yaparak alabildim biletimi” şeklinde konuştu.

Muhabir: SÜMEYRA BALCI