Bingöl, yaptığı konuşmada, parti olarak bugün itibarıyla sahaya çıktıklarını ve ilk ziyareti ESGROUP’a yaptıklarını kaydetti.
Adayların projelerini medya aracılığıyla kamuoyuna aktarmanın son derece önemli olduğuna dikkati çeken Bingöl, şöyle konuştu:
“Bu seçimlerde ‘Başka bir Eskişehir mümkün’ sloganını kullanıyoruz. İki parti arasında vatandaşın seçime zorlanmasını doğru bulmuyoruz. Eskişehir’deki partilerin büyükşehir belediye başkan adaylarının bir açık oturuma davet edilerek projelerini ve görüşlerini aktarabilmesi mümkün olursa eğer Eskişehir halkı için aydınlatıcı bir durum olur. Eskişehir’le ilgili projeleri, çözüm önerileri nelerdir, buna ilişkin bilgilendirmenin en iyi şekilde medya aracılığıyla yapılabileceğini düşünüyoruz. Mesela bir aday kentsel dönüşümle vaatlerini söyleyebilir, ben de 42 yıllık mühendis ve kentsel dönüşüm uzmanı, deprem mühendisi ve aynı zamanda su mühendisi olarak ki kentin en önemli sorunları da bunlar bana göre… Tüm bu çözüm önerilerimizi Eskişehir’de herkese ulaşarak anlatma imkanımız yok. İnsanlara yakın gelecekte nasıl sıkıntılarla karşılaşabileceklerini anlatmamız lazım. Hamasetle, ayağı yere basmayan projelerle Eskişehir halkını aldatmamak gerekiyor. Aldatmak inancımıza terstir. Hayali, insanların hoşuna giden vaatlerde bulunmak halkı kandırmaktan başka bir işe yaramaz.”
ESGROUP Haber Merkezi Müdürü Tarkan Demir ve Anadolu gazetesi yazarı Kerem Akyıl da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, adaylara başarı temennisinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi