Eskişehir Mamuca TOKİ mağdurları Ulus Anıtı’nda bir araya geldi. Sorunları çözülene dek her hafta seslerini yükselteceklerini dile getiren Neslihan Aras, yakın bir zamanda mağdurlar olarak dernek kuracaklarını söyledi.

Siyasilerin seçim bürosu açmak yerine TOKİ mağdurlarının sorunlarını çözmek için uğraşması gerektiğini ifade eden Aras, “Geçen hafta burada İstanbul Tuzla için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat kurum ve TOKİ mağdurlarının bir araya gelerek konut fiyatlarında yüzde 25 indirim ve yüzde 1 KDV anlaşmasına vardıklarını dile getirmiştik. Ve demiştik ki İstanbul'u almak uğruna bu sözler veriliyorsa Eskişehir’i almak istiyorlarsa bizimle de bu pazarlık masasına oturmaları gerekmektedir. Ancak geçtiğimiz bir hafta boyunca bu konu hakkında hiçbir girişimi göremedik. Onun için tekrar burada sözümüzü yenilemek istiyoruz çözüm yoksa oy yok. Siyasilere şu çağrıyı yapıyoruz; önce haklarımız sonra sandığınız. Haklarımızı yani bize verilen sözleri tekrar dile getirmek istiyoruz.

Bize başvuru sırasında 240 ay sabit ödemeli olacağı ve konut tesliminde yüzde bir KDV tahsil edileceği belirtilmişti. Bugün ise 180 ay memur maaş artışı endeksli sözleşme önümüze sürülmekte ve KDV’niz yüzde 10 oldu denilmektedir. Hak sahipleri önlerine çıkan peşinatı tamamlamakta zorlanırken bir de 7-8 ay sonra kendilerinden aynı tutarda KDV talep edilmektedir. Hadi diyelim bir şekilde o KDV'yi de tamamladılar deniyor ki her 6 ayda bir evinizin toplam bedeline zam yapıldığında bu gelen zammın yüzde 10 oranında KDV'yi peşin olarak ödeyeceksiniz.

Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde 19 Mayıs Coşkusu Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde 19 Mayıs Coşkusu

Biz günlerdir soruyoruz TOKİ bu evleri dar gelirliler için yapmadı mı diye. Ama son gelişmelerden anlıyoruz ki TOKİ bu evleri milletvekilleri için yapmış. Gaziantep ve Şanlıurfa'da TOKİ konutlarının milletvekillerine çıktığı sosyal medyada haber olmuştur. Zaten bu tutarları da anca milletvekili maaşlarıyla onlar ödeyebilir diye düşünüyoruz. Her mahallede seçim bürosu açmaya çalışan adaylar keşke bu kadar uğraşmasalar da gelip burada bizim sorunlarımızı çözseler ve bu kadar oyu alma şansını elde etseler” dedi.

Muhabir: Berivan Halis