Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Malatya mitinginde, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a yönelik, “Bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Milletimizin zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum” ifadelerinin kullandı. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da Bursa’da yaptığı konuşmada, Yeniden Refah’ın ‘CHP’li belediyelerin kazanmasına yardımcı olduğunu’ iddia etti.

MİLLETVEKİLLİĞİNDE İTTİFAK YAPMADIK

Partisine yönelik eleştirilere yanıt veren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı, kimsenin gölgesinde olmadıklarını belirterek, “Ne başkasının adayına kazandırmak ne de kaybettirmek için seçime giriyoruz. AK Partililer ‘Bizim sayemizde milletvekili kazandınız’ diyorlar. Büyük Birlik Partisi niye kazanamadı o zaman? Biz kendi logomuzla, kendi seçmenimizin oyuyla çıkardık milletvekillerimizi. Yoksa onların lütfuyla çıkarmadık. Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanları bile giremedi Meclis’e. Cumhur İttifakı’na girmemizin şartları vardı. Şunu anlayamıyorlar; biz sadece cumhurbaşkanını destekleme konusunda ittifak yaptık. Milletvekilliği konusunda ya da kendi logomuz konusunda ittifak yapmadık. Şimdi öyle bir şey söz konusu değil. Belediye yönetim şeklinde Milli Görüş markadır. Nasıl ki 1989-94 yılları arasında kazandığımız belediyeler Refah Partisi’ni iktidara taşıdıysak, Yeniden Refah Partisi de birçok ilde belediye kazanacak kapasitede”  dedi.

ERBAKAN MEMNUN KALDI

Mandacı ayrıca Genel Başkan Fatih Erbakan’ın Eskişehir ziyaretinden memnun kaldığını belirterek, İlçelerdeki durumu sordu. Vali beye, Tacettin Beye ve adayların tamamına büyük teveccüh olduğunu söyledik. Tahmin edilemeyen bir oy alacağımızı ifade ettik” dedi.

Kaynak: M. ANIL AKSOY