Gazeteciler Şener Çetin ve Kerem Akyıl’ın sorularını yanıtlayan Sarıoğlu, saha çalışmaları ve seçim projeleri hakkında açıklamalar yaparak siyasete tekrar başlama sürecini de paylaştı.

“BU PARTİDE Kİ İNANCI BAŞKA YERDE GÖRMEDİM”

Saha çalışmalarını ve vatandaşın Yeniden refah Partisi’ne bakış açısını özetleyen Sarıoğlu, “Verdiğim 15 yıl aradan sonra tekrar saha çalışmaları yapmak, koşturmak biraz ağır geldi ama hareketlilik bana güç de verdi. Vatandaşlarımızla bütünleşmeye devam ediyoruz. Pazarları, dernekleri, esnafı dolaşıyoruz. 15 yıl ara verdiğim halde pazarcıların yüzde 80’i beni tanıyor ve oyum size diyor. Vatandaşın ilgisi gayet iyi ve ‘Oy kullanmayı düşünmüyorduk ama Refah Partisi’nin kendi adıyla aday çıkarması bizim için bir çıkış kapısı oldu’ diyorlar” diye konuştu.

Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi

2004-2009 yılları arasında 5 yıl AKP’de Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapan Sarıoğlu, siyasete yeniden nasıl başladığını aktararak, “1 günde oldu. Öncesinde çeşitli partiler eve kadar gelip ziyaret ettiler. Ben sağlık sorunlarımı bahane ederek, siyasetin kirlenmiş olduğunu düşünerek nazik bir şekilde reddetmiştim. Sonrasında Sayın Vali Kadir Çalışıcı Büyükşehir’de aday olduğunu belirterek ‘Seni de yanımda görmek istiyorum’ dedi. Onu da ilk önce nazik şekilde reddettim. Sonra biz Genel Başkan’la tanışmak üzere Ankara’ya gittik. Orada Sayın Valim bir eliyle benim, bir eliyle genel başkanın elini tutup havaya kaldırarak, ‘Tepebaşı adayımız hayırlı olsun’ dedi. Ben bu şekilde siyasete başlamış oldum. Fatih Erbakan iyi yetişmiş, naif bir insan. Yeniden Refah’ın izlediği politikada hoşuma gidiyor. Kadir Bey’in ısrarı, Fatih Bey’in lütfuyla aday oldum. Pişman da değilim. Ben bu partideki samimiyet ve inancı başka partide görmedim. İnsanlar ibadet aşkıyla koşturuyor” ifadelerinde bulundu.

“TEPEBAŞI’NDA CİDDİ AKSAMALAR YANISITILDI”

 ‘Yeniden Refah Partisi, AKP’ye oy kaybettirmek için burada’ iddialarını cevaplayan Sarıoğlu, “Hiçbir parti birine seçim kazandırmak için siyasete girmez, kendi seçim kazanmak için girer. Benden sonra AKP Eskişehir’de 3 kez seçim kaybetti. O zaman Yeniden Refah mı vardı?” diyerek Tepebaşında gördüğü eksikleri de açıkladı. Sarıoğlu, vatandaşın sorunlarını dinlediğini dile getirerek, “Biz kendi gözlemlerimizden ziyade insanları dinliyoruz. Bize 15 yıldır Tepebaşı’nda belediye hizmetlerinde ciddi aksamalar yansıtıldı. Tepebaşı’nda yatırım yapacak kişilerin hepsi iskan raporu alamamaktan şikayetçi. Ruhsat alamıyoruz diyorlar. Benim başkanlığım döneminde iyi bir ekip kurmuştum. 15 günde ruhsat, 1 ayda iskan veriyorduk. Bu durum şu an 6 aya çıkmış. Tepebaşı’nda belediye hizmetlerinden çok sosyal anlamda belediyecilik yapılıyor. Buna karşı değilim ama bütçenin önceliği bu olmamalı. Merkezi hükümet kişi başı olarak bütçe gönderir. Bu para vatandaşın parası ve sizin bunu olmadık siyasi görüşlere veya vakıflara  aktarma hakkınız yoktur. Ben zamanında kendi reklamımı dahi yapmadım, çünkü belediye bütçesi kullanarak reklam yapmaya dahi karşıyım” diye belirtti.

“YENİDEN TACETTİN! YENİDEN REFAH PARTİSİ”

Eksikleri gidermek için projelerinden bahseden Sarıoğlu, “Herkes birçok projeden bahsediyor. Ne bütçesi belli ne fizibilitesi. Buna proje gözüyle bakılamaz, bu bir vaattir. Ben Keban Barajı, Oymapınar Barajı gibi büyük projelerde çalıştım. Suyun fiyatını şu kadar yapacağım bir proje değil, vaattir. Sözü edilen projelerin dosyası olduğuna bile inanmıyorum.  Bu vaatlerin birçoğu yerine getirilemiyor. En çok imar planıyla ilgili sorunlar var. Bazı mahallelerde sosyal donatılar eksik mesela okul yeri yok. Planda olmasına rağmen açılmamış yollar var. Bunlar vatandaşın talebi. Bunlara çözüm üretmek daha akılcı. Ben Belediye başkanı olursam yapacağım ilk iş bütçeye bakacağım, ne kadar borç var ona bakacağım, benim sunacağım hizmetler için para var mı ona bakacağım sonra karar vereceğim. Ayakları yere basan şeylere proje diyorum.  Eskişehir’de 4’üncü bir özel üniversite kurmak istiyoruz. Bu belediyenin işi değil ama kurumlar arası ilişkilerle o bölgeye getirebilir. Bu sayede dışarıdan nitelikli göç gelecektir. Sloganım ‘Yeniden Tacettin, Yeniden Refah Partisi’. Tepebaşı’nda Pazar yerleri çok dar, araç koymak için yer yok. Daha geniş Pazar yerleri yapılmalı. 93 mahalle muhtarlarımızın oturacak yeri yok, onlara güzel bir muhtarlık binası yapmak gerekiyor. Bunların bir kısmı belediye tarafından, bir kısmı da belediyenin aracılığıyla yapılacak. Tepebaşı’nın en büyük sorunlarından birisi kentsel dönüşüm. Ben depremle ilgili dersler almış bir inşaat mühendisiyim. Zamanında bu konuda envanterler de çıkardım, belediye arşivinde var. Eskişehirspor için belediyelerin harcama bütçesi yok. Belediye başkanlarının kulüp yöneticisi olması da bu nedenle yasaklandı. Belediyenin şirketleri müteahhitleri gibi bazı kanallarla para aktarımı mümkün olabilir. Eskişehirspor’a yapılacak her yardımı kutsal sayarım. Belediye bu konuda aracılık yapabilir ” ifadelerinde bulundu.

“MÜMKÜN DEĞİL”

Nebi Hatipoğlu’nun imar planı çerçevesinde bazı evlerin katlarını iki katına çıkaracağı projesini yorum getiren Sarıoğlu, “Bir inşaat Mühendisi olarak konuşuyorum, böyle bir şey mümkün değil. Çünkü her mahallenin sosyal donatısı, altyapısı vs oradaki nüfusa göre planlanır. Bu ancak o mahalleyi tamamen yıkıp tarla haline getirdikten sonra yeni bir planlamayla mümkün hale gelebilir” dedi.

Kaynak: Sümeyra Balcı