Bundan önceki dönemde birlikte görev yaptığını hatırlatan Çetin, zarara uğratanlar hakkında da yargı sürecinin başlatılacağını söyledi.

ARAÇLARI BİLE SATMIŞLAR

Eski yönetim tarafından birliğin borç batağına saplandığını iddia eden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin “Ben daha önce bir dönem ben görev yapmıştım. Aradan 7 yıl geçti, şimdi tekrar bu görevin başına geldim. Ancak göreve geldiğimde sevinemedim. Çünkü birliği bıraktığım gibi bulamadım. Birliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanmış. Üye sayımız 950'den 400-500’e düşmüş. Aylık topladığımız bin 500 ton süt, 400 ila500 tona kadar gerilemiş. Üyelerimiz birliği terk etmiş. Birlik üyelerine süt ödemeleri 3 ay geriden yapılmakta. Çalışmalar oldukça kötü yönetilmiş. Sahada çalışan personele ait araçlar satılmış. 11 çalışana sadece 2 araç kalmış. İki araçla bu personel nasıl hizmet verebilir? Bu durumun sorgulanması gerekiyor. Biz buraya dert yanmaya ya da ağlamaya gelmedik. En kısa zamanda bu sorunları çözüp, birlik üyelerinin süt paralarını zamanında ödemeye başlayacağız. Süt parasının yetmediği durumlarda, 3 ay vadeli yem desteğiyle süreci desteklemeye çalışacağız.” dedi.

Bayram öncesi hastanedeki minik yüreklere umut dolu dokunuş
Bayram öncesi hastanedeki minik yüreklere umut dolu dokunuş
İçeriği Görüntüle

DÜVELER BİLE ORTADA YOK

Birlik başkanlığı grevindeyken 4 milyon TL hibeyle bir çiftlik kurduklarını ancak teslim ettikleri 500 adet düve’nin bile ortada olmadığını da hatırlatan Çetin “Bugün orada tek bir düve bile yok. Kapısına kilit vurulmuş. Bu birlik bu şekilde yönetilemez, gerçekten içler acısı bir tablo. İşleri düzeltmek için buradayım. Gerçi yaşım da ilerledi, 75 yaşındayım. İnşallah ömrüm yeter de burayı eski düzenine kavuşturup tekrar üyelerimize teslim ederiz. Bundan sonra genel kurul yapılırken bu birliği yönetebilecek ehil kişilere görev verilmeli. Akraba, dost, çavuş ilişkisi ile oluşturulan yönetimler iflas eder. Bu yüzden buradan herkesi uyarmak istiyorum. Kimse akrabası ya da yakını diye oy vermesin. Burası bir sivil toplum örgütüdür. Buraya halkın parası aktarılıyor. Bu parayı düzenli ve doğru bir şekilde yönetmek gerekir. Her ay bu birliğe 7,5 ila 10 milyon lira arasında para giriyor. Bu parayı yönetecek güçlü ve düzgün bir kadro olması şart. Eğer kadro yanlış olursa, süt parasıyla başka işler yapılırsa, geziler düzenlenirse, üreticinin parası ödenemez. Ödeme yapmak için bankadan faizli kredi çekilmek zorunda kalınır. Bu da birliğin sonunu getirir. Birliklerin bitiş sebebi budur. Biz bunları önleyeceğiz inşallah. Elimde dosyalar hazır. Mizan burada. Bayramdan sonra savcılığa ileteceğiz. Ancak daha önce yanlış yapan yönetim kurulu ile denetleme kurullarının hiçbiri gelip imza atmamış. Düzenli bir şekilde bu işi takip etmemişler. Hepsi hakkında soruşturma açılacak. Biz bu milletin hakkını arayacağız. Yani bu şekilde geldik buraya. Daha doğrusu, hak aramak için geldik.” şeklinde konuştu. Mevcut yönetim tarafından Kurban Bayramı sonrası,eski başlan ve yöneticiler hakkında yasal yollara başvuruda bulunulacak.

Kaynak: Haber Merkezi