Başvuruların yüzde 71,5’i internet üzerinden yapılırken,  Nüfusa oranla en çok başvuru yapılan ilçeler sırasıyla Tepebaşı, Odunpazarı, Sivrihisar, Alpu, Seyitgazi, Mihalıççık, Mahmudiye, Çifteler, İnönü, Günyüzü, Sarıcakaya, Beylikova olarak gerçekleşti.
  

Eskişehir Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Bürosu tarafından yapılan çalışmalarda Eskişehir genelinde toplam 108 bin 964 adet başvuru alındı. 
Başvuruların yüzde 71,59’una karşılık gelen 78 bin 12’si internet üzerinden, yüzde 14,06’sına karşılık gelen gelen 15 bin 325’i ise ALO 150 CİMER hattı üzerinden yapıldı. 
Yüzde 14,34'üne karşılık gelen 15 bin 627 adet başvuru ise şahsen ve mektup yoluyla alındı.
Vatandaşları sadece şikayet ve talepleri değil, her konudaki düşünce, görüş ve önerilerinin de iletildiği CiMER'e 2023 yılında 412 adet teşekkür, görüş, öneri, "Türkiye Yüzyıl Hayalini Paylaş" başvurusu yapıldı.

DEPREM ACİL UYGULAMASI

Deprem Acil uygulamasına Bin 100 başvuru yapıldı. Söz konusu başvurular
Vatandaşların acil ihtiyaçlarının bir an önce karşılayabilmek amacıyla deprem bölgesindeki kamu kurumu yetkilileriyle paylaşılıp çözüm üretilmeye başlandı.
Nüfusa oranla en çok başvuru yapılan ilçeler sırasıyla Tepebaşı, Odunpazarı, Sivrihisar, Alpu, Seyitgazi, Mihalıççık, Mahmudiye, Çifteler, İnönü, Günyüzü, Sarıcakaya, Beylikova olarak gerçekleşti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini artırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı tarafından il genelinde kamu kurumlarında görev yapan 600 CİMER yetkilisine mevzuat ve sistem eğitimi verildi.

Kaynak: Haber Merkezi