Eskişehir’in bazı sokaklarında çöp kutusu olmaması dikkat çekerken, çevre temizliğine duyarlı esnaf kendi imkânlarıyla çözüm üretmeye başladı. Aydınlatma direklerine bağlanan pet şişe ve konserve kutuları, küçük atıklar için geçici çöp alanı olarak kullanılıyor.
İzmaritler yere gitmiyor
Uygulamanın özellikle sigara izmaritlerinin yere atılmasını azalttığı gözlemleniyor. Küçük ama işlevsel bu yöntem, sokaklardaki çevre kirliliğini sınırlamayı amaçlıyor.
Vatandaşlardan destek
Vatandaşlar, esnafın gösterdiği bu duyarlılığın takdir edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bireysel çözümlerin olumlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, kalıcı ve düzenli temizlik için ilgili sokaklara çöp kutusu yerleştirilmesini talep ediyor.
Kalıcı çözüm çağrısı
Mahalle sakinleri, geçici uygulamaların yerine belediye tarafından planlı ve sürdürülebilir bir temizlik altyapısının oluşturulmasını istiyor.



