Işın Gülen, haklarını alana kadar eylemlere devam edeceklerini belirterek, “Yoksulluk ve sefalet içinde yaşamayı bize dayatamazlar. Biz büyük bir kitleyiz. Hakkımız olanı alana kadar direneceğiz” dedi.



Tüm Emekliler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gülen ve Temsilciler Kurulu Üyesi Bayram Yumrukaya, ES TV’de yayınlanan Ekstra Gündem programında Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver’in konuğu oldu. Emeklilerin insanca bir yaşam sürmesi için mücadele ettiklerini belirten Gülen, “Bu zamlar elimize geçmeden, marketlerdeki fiyatlar gün gün değişiyor. Bir gün önceki fiyat ertesi gün değişiyor. Eskiden aylıktı, haftalığa düştü, şimdi günlük fiyat değişimi var. İnsanlar çok zor durumda. Biz emeklilerinkini dile getiriyoruz. Rahat yaşayabilmeliyiz. Bu zamlar kesinlikle yeterli değil. Yapılan zam bir sus payı gibi ama susmayacağız. Dilediğimiz zammı alana kadar sokaklardayız. Taleplerimi dile getireceğiz” şeklinde konuştu.

EMEKLİLERİN HALİ PERİŞAN

Sadece emekli maaşı ile geçinenlerin halinin perişan olduğunu söyleyen Bayram Yumrukaya, “2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesi de şaka gibi bir şey. Emekli şu anda çok perişan. Özellikle çarşıda dolaştığım zaman, Hamamyolu’nda akşama kadar oturuyor emekliler. Elinde bir su, en ucuz çay neredeyse, orada vaktini geçiriyor. Bu şartlarda gerçekten zor. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bizim sendika olmakta çok haklı bir talebimiz var. Biz Avrupa’daki emekliler gibi 1 aylık maaşımızla Antalya’da niye tatil yapamıyoruz. Avrupa’daki emekliler yapıyor. Emekliler mutlu değil” ifadelerini kullandı. 

MEMUR MAAŞI KADAR OLMALI

En düşük emekli maaşının en düşük memur maaşı kadar olması gerektiğini ifade eden Yumrukaya, “En düşük emekli maaşı en düşük memur maaşı kadar olmalı. Asgari ücret kadar olsun diyorlar ama asgari ücrete bakıyorsun, asgari ücret 17 bin lira, yoksulluk sınırı 21 bin 953 lira. Bizim gerçekten istediğimiz, en düşük memur maaşı olan 32 bin 800 liraya getirilmesi lazım. Asgari ücret hesaplanırken ailenin toplam geliri üzerinden hesaplanıyor. Oysa emekli yalnız yaşıyor. Taleplerimizde haklıyız” şeklinde konuştu. 

HER GÜN EYLEM YAPACAĞIZ

Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyelerin de çok az olduğunu vurgulayan Yumrukaya, “Yılda en az 4 kez verilmeli ve en az asgari ücret tutarında olmalı. Sağlık harcamalarında hiçbir kesinti alınmamalı. Özellikle dul ve yetimlere dikkat edilmeli. Çünkü onların durumları daha vahim. Hiçbir gelirleri yok. Ne yapsınlar, dilensinler mi? Biz dilenmiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Devlet benim primlerimi doğru işletseydi böyle olmazdı. Normal hakkımızı istiyoruz. İktidar şu an bunu gözetmiyor. Ekonomistler ‘bunlar daha iyi günleriniz’ diyorlar. Seçimden sonra tufan diyorlar. Biz de son gücümüze kadar her gün sokakta eylem yapacağız. İktidar bizi dikkate alsın” dedi.Işın ise haklarını alana kadar alanlarda olmaya devam edeceklerini belirterek, “Yoksulluk ve sefalet içinde yaşamayı bize dayatamazlar. Biz büyük bir kitleyiz. Hakkımız olanı alana kadar direneceğiz. Hakkımızı alacağı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi