Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, şüphelilerden A.P. adına şirket açıldığı ve İstanbul’da ofis kiralandığı belirlendi. Burada A.P., İ.E. ve E.A. isimli şüphelilerin, devre mülklerini satışa çıkaran vatandaşları internet siteleri üzerinden arayarak kendilerini emlak komisyoncusu olarak tanıttıkları tespit edildi.
Müştekileri Otel ve Kafelere Çağırdılar
Saha elemanı olarak hareket eden O.E., S.K., S.Y. ve T.T. isimli şüphelilerin ise çeşitli söylemlerle vatandaşları ikna edip görüşmelere çağırdıkları öğrenildi. Görüşmelerin otel lobileri veya kafelerde gerçekleştirildiği, müştekilere sahte sözleşmeler imzalatılarak para alındığı, ancak hiçbir satış işleminin yapılmadığı ortaya çıktı.
İstanbul’da Eş Zamanlı Operasyon
Eskişehir merkezli yürütülen projeli dosya kapsamında İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 4’ü kadın toplam 7 şüpheli yakalandı.
Çok Sayıda Suç Unsuru Ele Geçirildi
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 6 bilgisayar, 1 tablet, 9 cep telefonu, 7 sim kart, 2 kuru sıkı tabanca, 1 havalı tabanca, 100 fişek ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.
Adliyeye Sevk Edildiler
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah adliyeye sevk edildi.