​Eskişehir’de kentin yoğun trafik yükünü taşıyan Yılmaz Büyükerşen Bulvarı’nda kaydedilen görüntüler, pes dedirtti. Seyir halindeki beyaz bir minibüsün arka kapılarının tamamen açık olduğu ve içerisinde istiflenmiş onlarca çuval kabak çekirdeği ile fıstığın hiçbir güvenlik önlemi alınmadan taşındığı görüldü.

Osmanlı geleneği: Sokaklarda macun şöleni
Osmanlı geleneği: Sokaklarda macun şöleni
İçeriği Görüntüle

​Tonlarca Yük Her An Yola Savrulabilirdi

​Çevredeki sürücülerin şaşkın bakışları arasında ilerleyen araçta, çuvalların kapı ağzına kadar dayanması ve herhangi bir sabitleme düzeneğinin bulunmaması dikkat çekti. Olası bir sarsıntıda veya ani frende tonlarca ağırlıktaki ürünlerin yola dökülme riskinin bulunması, arkadan gelen araçlar için büyük tehlike oluşturdu.

​Denetim Çağrısı

​Hem trafik akışını tehlikeye atan hem de açıkta taşınan gıda maddeleriyle hijyen kurallarını ihlal eden seyyar satıcı, bir süre bu şekilde ilerledikten sonra gözden kayboldu. Vatandaşlar, kazaya davetiye çıkaran bu tür sorumsuz taşımacılık faaliyetlerine karşı denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti.

Muhabir: Gülsün Arslan