Eskişehir’de soğuk hava dinlemeden çarşıya akın ettiler!
Eskişehir’de soğuk hava dinlemeden çarşıya akın ettiler!
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı müzeler, 1 Ocak – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında önemli bir başarıya imza attı. Belediye bünyesindeki müzeler ve Cam Sanatları Merkezi, toplam 322 bin 824 ziyaretçiyi ağırladı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 45’lik artış anlamına geliyor.

Kentin kültürel hafızası canlı tutuluyor

Odunpazarı’nın kültürel kimliğini yansıtan müzeler, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Ziyaretçi ağırlayan müzeler;

  • Ahşap Eserler Müzesi
  • Lületaşı Müzesi
  • Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi
  • Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi
  • Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Müzesi
  • Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi
  • Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi

Cam Sanatları Merkezi ziyaretçi trafiğini artırdı

Sanatsal üretim ve sergilerin merkezi konumundaki Cam Sanatları Merkezi, düzenlenen etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla müzelerin ziyaretçi sayısına önemli katkı sağladı. Merkez, Odunpazarı’nı çağdaş sanatla buluşturan önemli duraklardan biri olmayı sürdürdü.

Edebiyat müzeleri de ilgi gördü

2025 yılı boyunca Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi, 77 bin 297 ziyaretçiyi ağırlarken,
Doğan Avcıoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi ise 4 bin 722 kişi tarafından ziyaret edildi.

Başkan Kurt'tan mesaj

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, müzelere gösterilen yoğun ilgiyi değerlendirerek şunları söyledi:

“Müzelerimiz 2025 yılında rekor sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Bu ilgi, Odunpazarı’nın kültürel mirasına sahip çıkan, sanatı ve edebiyatı yaşamın bir parçası haline getiren anlayışımızın sonucudur. Odunpazarı’nı kültür turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ