Dutluca Mahallesi’ndeki sel felaketi sorunu çözülüyor Dutluca Mahallesi’ndeki sel felaketi sorunu çözülüyor

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Amacımız orman yangınlarını en aza indirmek ve yeşil ormanlarımızı bir sonraki kuşaklara daha da artırarak teslim edebilmektir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Orman Benim" etkinliği kapsamında, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kocakır Ormanı'nda, orman yangınlarını önlemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ormandaki yanıcı maddeler ve çöpler toplandı. Etkinliğe Vali Hüseyin Aksoy, Bölge Müdürü İsmail Çetin, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler katıldı. Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, etkinliğin Eskişehir’de 14 farklı lokasyonda gerçekleştirileceğini belirterek, “Etkinlik esnasında ormanda yangında sebep olabilecek riskli maddelerin ormanlardan uzaklaştırılması amacıyla hem çöp toplama etkinliği yapacağız hem de üretim artığı dallarımızın öğütücüden geçirilmesi neticesiyle talaşa dönüşmesini sağlayacağız” dedi.

KÜÇÜK İHMALLER BÜYÜK SONUÇLAR DOĞURUR

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, ormanların gelecek kuşaklara aktarılmasının en önemli amaçları olduğunu vurgulayarak “Ormanlarımız oldukça önemli, kıymetli. Onların korunması ve bizden sonraki kuşaklara aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Geçmiş yıllara baktığımızda çeşitli nedenlerle orman yangınlarının ortaya çıktığını görüyoruz. Çıkan yangınlara da baktığımızda büyük bir bölümünün ihmalden, kusurdan ve insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan daha duyarlı hale gelmek, toplumun bütün kesimlerinin orman yangını konusundaki hassasiyetini üst noktalara taşımak oldukça önemli. Bu tür etkinlikler de toplumsal duyarlılığı üst noktalara taşımak açısından bizlere önemli katkı sunacaktır. Küçük ihmaller büyük sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Söndürdüğümüzü düşündüğümüz bir izmariti dışarı attığımızda orman yangınına sebebiyet verebiliyor. Cam kırığı yansımasından yangın çıkabiliyor. Çeşitli atıkların tutuşturulması sonucu yangınlar meydana gelebiliyor. Özellikle tarımsal alanda anız yakma diye adlandırılan ülkedeki tarımsal faaliyetler çerçevesinde ortaya çıkan atıkların yakılması sonucu hem doğaya zarar veriyoruz hem de orman yangını riskini çok daha farklı bir boyuta taşıyoruz. Bu konuda herkesin görev ve sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. Biz bu etkinlikten sonra Cumhurbaşkanlığında, ilgili kurumlarımız yöneticiliğinde, orman yangınlarına karşı alacağımız tedbirleri gözden geçireceğiz. Yeni birtakım kararlar alacağız. Başta Eskişehir halkı olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlardan alacağımız bu kararlara hassasiyet bekliyoruz. Amacımız orman yangınlarını en aza indirmek ve yeşil ormanlarımızı bir sonraki kuşaklara daha da artırarak teslim edebilmektir” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Vali Aksoy, öğrenciler ve gönüllülerle birlikte üretim artığı dalları toplayarak öğütme makinesine attı.

Kaynak: Haber Merkezi