Havaların soğumasıyla birlikte Eskişehir’de yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma tezgâhları yerini sıcacık salep kokularına bıraktı. Sokak lezzetlerinde mevsim değişikliği yaşanırken, vatandaşlar soğuk günlerde içini ısıtan salebe yoğun ilgi gösteriyor.

Eskişehir'in merkezine yeni bağlantı yolu: Trafik yüzde 50 azalacak
Eskişehir'in merkezine yeni bağlantı yolu: Trafik yüzde 50 azalacak
İçeriği Görüntüle

KALSİYUM VE PROTEİN AÇISINDAN ZENGİN

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte şehrin birçok noktasında salep kazanları kaynamaya başladı. Uzmanlar, doğal salebin kalsiyum ve protein açısından zengin olduğunu, aynı zamanda vücut direncini artırarak soğuk algınlığına karşı koruma sağladığını belirtiyor.

Muhabir: Ali Çalık