İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen TOKİ mağdurları sloganlar eşliğinde Ulus Anıtı'na yürüdü.

Basın açıklamasına CHP Milletvekili Utku Çakırözer, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erdoğan Dilek, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kasım Karakaş, DSP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Garip Yıldırım ve hak sahipleri destek verdi.

Ankara’dan Eskişehir’e balık tutmaya geldi Ankara’dan Eskişehir’e balık tutmaya geldi

Mağdurlar adına konuşan Neslihan Aras, artık sorunlarının çözümlerini Ankara’da arayacaklarını belirterek, Eskişehirli siyasilere çağrı yaptı.

Aras, “Biz isimlerimizin önüne eklenen TOKİ mağdurları sıfatıyla aylardır derdimizi anlatmaya haklarımızı savunmaya çalıştık. İnsani bir hak olarak barınma hakkımızı kaybetmemek için çözümler aradık. Çünkü biliyoruz ki şartlar değişmedikçe geri verilmediği haklarımız bize geri verilmediği sürece bu evleri alamayacağız. Eskişehir'de elimizden geldiğince her kapıyı çaldık. Ama gördük ki ne mevcut yöneticiler ne de yönetime aday olan birçok isim bizleri yok saydı. Biz de bundan sonra Eskişehir'de mücadele yürütmenin anlamı kalmadığını düşünüyoruz. Biz en başından beri sadece bize verilen sözlerin tutulmasını istedik. ‘Bizi seçin işinizi çözelim’ sözlerine maruz kaldık. Sanki haklarımızı almak için oy vermek zorundaymışız gibi. ‘Sesinizi çıkarmayın elinizdekilerden de olursunuz’ tehditlerine maruz kaldık. ‘Almazsanız almayın bu evleri sırada binlerce bekleyenler var’ azarlamalarına maruz kaldık. Dolayısıyla bizim burada söyleyecek sözlerimiz tükendi. Bu saatten sonra dernek olarak çözümü Ankara'da asıl muhataplar ile çözüm aramaya karar verdik. Eskişehir'de bizi görmeyen duymayan düşmanımızmış gibi tavır takılan tehditlerle sindirmeye çalışan siyasilere son sözümüz şudur ki artık bizim size verecek bir oyumuz yok. Gördük ki ne çözmeye ne oyumuzu almaya zaten bir talepleri yok” dedi.

Muhabir: Berivan Halis