Eskişehir’de uyuşturucu ile mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 15–22 Aralık 2025 tarihleri arasında il genelinde yürütülen operasyonlarda toplam 48 olaya müdahale edildi. Yapılan çalışmalarda uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla bağlantılı 58 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Eskişehir’de 6 kişi tutuklandı, 52 şüpheli serbest bırakıldı

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 52 kişi ise adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Güvenlik güçleri, uyuşturucu suçlarıyla mücadelede hem sokak satıcılarına hem de kullanıcıya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Eskişehir’de çok sayıda narkotik madde ele geçirildi

Yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ve aparat ele geçirildi. Operasyonlarda;
197,25 gram metamfetamin,
149 adet sentetik ecza hapı,
6,21 gram esrar,
2 gram skunk,
300,29 gram bonzai,
575 gram bonzai hammaddesi,
1 adet hassas terazi ve
3 adet uyuşturucu kullanma aparatı bulundu.

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine finansal okuryazarlık etkinliği
Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine finansal okuryazarlık etkinliği
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu suçlarına karşı denetim ve operasyonların artarak devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA