Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğünün paylaştığı hava tahmin raporuna göre bugün ve yarın devam edecek yağışlı hava 1 hafta boyunca aralıklarla devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, önümüzdeki günlerde yurt genelinde hava durumu yağışlı ve serin olacak. Özellikle 23-27 Mayıs tarihleri arasında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Ünlüce açıkladı: SGK borcunun tahsili Eskişehir'i etkiler mi? Ünlüce açıkladı: SGK borcunun tahsili Eskişehir'i etkiler mi?

23 Mayıs Perşembe: Hafta kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlarla başlıyor. Hava sıcaklığı gündüz 28 dereceye kadar yükselirken, gece 15 dereceye kadar düşecek. Nem oranı ise gün boyunca %90'lara kadar ulaşacak. Rüzgar hızı ise zaman zaman 29,6 km/s'ye kadar çıkacak.

24 Mayıs Cuma: Gökgürültülü sağanak yağışların devam edeceği Cuma günü, sıcaklıklar 12 ile 20 derece arasında değişecek. Nem oranı %93, rüzgar hızı ise 26,9 km/s civarında olacak. Yağışların etkisini artırması bekleniyor.

25 Mayıs Cumartesi: Cumartesi günü hava çok bulutlu olacak. Sıcaklıklar 10 ile 21 derece arasında seyredecek. Nem oranı %93, rüzgar hızı ise 29,1 km/s'ye kadar çıkabilir. Yağışların azalması bekleniyor ancak bulutlu hava etkisini sürdürecek.

26 Mayıs Pazar: Pazar günü de çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar gündüz 25 dereceye kadar yükselirken gece 8 dereceye kadar düşecek. Nem oranı %96'ya kadar ulaşacak. Rüzgar ise 32,5 km/s hızla esecek.

27 Mayıs Pazartesi: Hafta başlangıcı yine gökgürültülü sağanak yağışlı olacak. Pazartesi günü sıcaklıklar 11 ile 20 derece arasında değişecek. Nem oranı %93, rüzgar hızı ise 32,1 km/s olacak.

Vatandaşların özellikle yağışlı günlerde sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önemle tavsiye ediliyor. Ayrıca, trafikte oluşabilecek aksamalara karşı sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

Muhabir: Ali Çalık