Uzun yıllar görev yaptığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yeri değiştirilen Yalçın Mutlu’ya meslektaşları başta olmak üzere çeşitli sendika ve siyasi parti üyelerinden destek geldi. KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, ESOGÜ poliklinik binası önünde yaptığı açıklama ile Mutlu’ya sahip çıktı.

CEVABI BEKLİYORUZ

İnönü Belediyesi sporcularından 8 madalya 3 kupa İnönü Belediyesi sporcularından 8 madalya 3 kupa

Sağlık çalışanlarına yönelik baskı ve sürgünlere karşı başlattıkları mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirten SES Eş Başkanı Özge Umut Yılmaz, meslektaşları olan Yalçın Mutlu’nun yalnız olmadığını söyledi. Yılmaz “Hayatını sağlık emekçilerinin daha iyi bir yaşama kavuşması için mücadele ile geçiren, hiçbir iktidar döneminde yapılan haksızlıklara boyun eğmeyen arkadaşımız Yalçın Mutlu geçici görev keyfi ile sürgüne gönderildi. Bu sorunun cevabını hastane yönetiminden acilen bekliyoruz. Bu sürgün Tıp Fakültesinin tartışmalı olan yönetim anlayışına tarihsel bir hata olarak kazınacaktır” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 03 18 At 12.37.36

YÖNETİCİLER GİDER BİZ KALIRIZ

“Hastaneyi yönetmede yaşanılan zaaflar arttı, çözülemez hale geldi ki 3 ila 4 yılda bir başhekim değişikliğine neden oldu” diyen Yılmaz, “Yaşanan bu skandallar ESOGÜ’de emek veren çalışanları üzdüğü kadar Eskişehir kamuoyunda da endişeye neden olmaktadır. Bu üniversite bizimdir. Yöneticiler gider ama bizler kalırız. Yaşanan sürgünün arka planını bizler biliyoruz. Arka planda, sağlıkta yaşanılan dönüşüm, özelleştirme, taşeronlaştırmaya karşı arkadaşımızın duruşu vardır. Ayrıca yöneticilerin atanmasında aranması gereken en temel özellik olan liyakatin olmayışı, geçmişten gelen husumet, ihalelerdeki şeffaflık ilkesinin tartışılması temel etkenlerdendir” dedi.

MOBBİNG YAPILIYOR

Üniversite yönetimini de göreve davet ettiklerini ifade eden Özge Umut Yılmaz “Mutlu, biyomedikal sorumlu olduğu için firma ve bazı yetkili kişilerin taleplerini geri çevirdi, evraklarını imzalamadı. Kimi zaman şerh düştü bu duruşu da kişi ve firmaları rahatsız etti. Yalçın Mutlu dışında mobbinge maruz kalan birçok kişi bulunmakta. Bizler, buradan ESOGÜ Rektörlüğüne çağrıda bulunuyor adil ve şeffaf soruşturma istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ALİ NAKİ ERDOĞAN