Eskişehir Tarım ve Hayvancılık paydaşları bir araya geldi, taleplerini paylaştı. Yerel yönetimlere ve yeni dönemde seçilecek belediye başkanlarına çağrıda bulunan Tarım ve Hayvancılık paydaşları adına açıklamayı Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu yaptı. 
Çelikoğlu kentte mezbaha olmayışı, hayvan pazarı ile ilgili sorunlar gibi konularda yaşadıkları sorunlara değinerek, “Biz tarımdan ve hayvancılıktan ekmeğini kazanan kesim olarak bu isteklerimizin ötelenmeden yerine getirilmesi istiyoruz” dedi.

MEZBAHA ÖNCELİKLİ TALEBİMİZ

Çelikoğlu, “Her seçim döneminde söz verilen sıhhi, modern ve sağlıklı ve ucuz et yenmesi, hayvan üreticisi arkadaşların daha uygun ve modern şartlarda hayvanlarını kestirebilmesi için bu mezbahanın yapımı öncelikli talebimizdir. Bir milyona yaklaşan nüfusa sahip şehrimizdeki belediyelerin bir mezbahasının olmaması büyük eksikliktir” dedi.

HAYVAN PAZARI DÜZENLENMELİ

Hayvan pazarı ile ilgili de pek çok sorun yaşandığına dikkat çeken Çelikoğlu, “Eskişehir’de yapılan ve yeri çok tartışılan hayvan pazarının, hem hayvanlar hem de oradaki insanlar için daha tertipli ve düzenli bir hale getirilmesi, tuvalet, yemek yeme alanları gibi sosyal alanlar ile hayvan ve insanların sağlığı düşünülerek rüzgardan korunaklı yerlerin ivedilikle yapılması biz üreticilerin dileğidir” ifadelerini kullandı. 

MODERN PAZAR YERLERİ İNŞA EDİLMELİ

Pazar yerleri ile ilgili de konuşan Çelikoğlu, “Mahalle ve sokak aralarındaki pazar yerlerinin belli noktalara yapılacak sağlıklı, güvenlikli ve modern kapalı Pazar yerlerine taşınması gerekmektedir. Bu konu ilçe belediyelerinin acil çözmesi gereken sorunların başında gelmektedir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Şener Çetin