2022 yılının mayıs ayında boşaltılıp yıkılan ve yeniden yapımı yılan hikayesine dönen pazar yeri ile ilgili somut adımlar atıldı. Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, önümüzdeki hafta içinde sorunun çözüleceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından riskli ve kullanıma elverişli olmadığı yönünde alınan rapor doğrultusunda 10 Mayıs 2022 yılına boşalttırılıp ağustos ayında yıktırılan Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nin yeniden yapılması adeta yılan hikayesine dönüştü. İhalesi ve projesi hazırlanmasına karşın Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında yaşanan mülkiyet problemi yüzünden bir türlü adım atılamadı.  

SÜREÇ NEDEN TIKANDI?

Daha öncesinde tescilsiz alanda bulunan Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nin mülkiyeti Milli Emlak adına tescillendikten sonra ‘afet riskli alan’ olarak ilan edilip yeniden yaptırılması için protokolle Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Bu noktada devreye giren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise pazar yerinin mülkiyetinin yıkımından sonra yeniden Milli Emlak’a devredilmesini isteyerek Valilik aracılığıyla ilgili kararı Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Konu yargıya taşınırken, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programında da yer alan pazar yerinin ihalesi bu yüzden bugüne kadar yapılamadı.

SOMUT ADIMLAR ATILDI

Konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını ve çözüm önerileri sunduklarını söyleyen Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, “Netleşmek üzere. Bir çözüm önerisi sunduk. Olumlu dönüşler oldu. Önümüzdeki hafta içinde sorun çözülecek. En kısa zamanda Kurtuluş Pazarı esnafı huzura kavuşacak” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi