Sonhaber Gazetesi'nden Ali Naki Erdoğan'ın haberine göre;

Öte yandan belediye tarafından alınan kararla 7 liraya yükseltilen 200 gram halk ekmekte yeni fiyattan büfelerde yerini aldı.

Bundan 2 hafta kadar önce UKOME toplantısında Eskişehir’deki minibüs ve taksi dolmuşlara 5 TL’lik bir artış yapıldı. Alınan kararın ardından yeni fiyat sadece Yıldız durağındaki araçlarda uygulanmadı. Eski fiyat olan 15 TL’den yolcu taşımayı sürdüren esnafa, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni tarifenin uygulanması için ikazda bulunuldu. Durak yönetimi araç sahiplerine 20 liradan yolcu taşımaları için bildirimde bulundu. Zamlı tarife 3 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlatıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN UYARI YAPILDI

Alınan 5 liralık zammı uygulamayan taksi dolmuş durağına Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından uyarıda bulunuldu. Esnaf Odaları Birliğine bağlı Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odasının talebi üzerine UKOME’nin Mayıs ayı oturumunda yeni tarifede belirlenmiş oldu.15 gün önce başlatılan yeni tarifeye sadece Yıldız taksi dolmuş durağı uymayacağını belirterek eski fiyattan karşılıklı yolcu taşımaya başladı. Aradan geçen iki haftalık bir süreden sonra Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi, yeni tarifeyi uygulayın şeklinde durak yöneticilerine ikazda bulundu.

Motorine indirim yolda! Eskişehir'de güncel akaryakıt fiyatları... Motorine indirim yolda! Eskişehir'de güncel akaryakıt fiyatları...

HALK EKMEK YENİ TARİFE BAŞLADI

Daha önce Eskişehir’deki fırınlarda satılan ekmeğe gelen 2 TL’lik artışın ardından halk ekmekte artan maliyetler karşısında zamlandı. Uzun süreden beri 5 lira50 kuruştan satılan halk ekmek gelen zamla 7 liraya çıkarıldı. Belediyeye ait hemen, hemen tüm semtlerde yere alan büfeler, verilen talimatla üzerine 200 gram ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladı. Fırınlardaki ekmek fiyatını pahalı bulan birçok vatandaşta, ihtiyacını halk ekmek büfelerinden gidermek için oluşan kuyruklarda yerini aldı. Yine büfelerde satılan süt, yumurta, pasta ve su fiyatının ise değişmediği bildirildi. Büfe işletmecileri de, fırınlardaki ekmek fiyatının yükseltilmesiyle birlikte halk ekmeğe olan talebinde artını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi