Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Başkanı Av. Mehmet Ektaş, kenti ve halkı ilgilendiren konular hakkında düzenlediği toplantılara bir yenisini daha ekledi. Eskişehir halkını ilgilendiren ve kamuoyunda sıkça gündeme gelen sorunların masaya yatırıldığı AHPADİ gündeminde idari para cezaları konusu yer aldı.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda vatandaşı uyarı amaçlı bir açıklamada bulunan AHPADİ Başkanı Ektaş “Korona virüs salgınından sonra yapılmalarına uzun süre göz yumulan hobi bahçeleri üzerindeki evlerin yapı sahipleri,5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 21.maddesi gereği önemli miktarlarda idari para cezaları uygulandı. Yıkım kararı alındı, ayrıca yapı sahipleri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Görülen davalarda yapı sahipleri hakkında hapis cezaları ya da idari para cezaları uygulandı. Bunun bir başka benzerini de, bu günlerde binaların bahçe mesafelerinde bulunan yapılarda görmeye başladık. Eskişehir’de yine büyük bulvar ve caddelere, ticari değeri yüksek olan bölgelerde, binaların bahçeleri üzerine lokanta, kahve dükkanları, pastane gibi işletmelerin yapı yapmalarına göz yumuldu. İşletmeler, önemli maliyetlerle birçoğu pergola, sundurma olarak nitelendirilebilecek yapılardan oluştu. Bu tür yapılara ruhsat gerektirmiyor” dedi.

İDARİ PARA CEZALARI GERİ ALINABİLR

İdareler tarafından mülk sahiplerine kesilen para cezaları nedeniyle savcılıklara suç duyurusunda bulunulmasının zorunlu olduğuna da hatırlatan Mehmet Ektaş “Bu durumda idari para cezalarının iptalini, ödenenler varsa geri iadesini gerektiren ikinci yasal koşulun ortaya çıkmasını sağlayacak. İdari para cezalarını ödemiş ya da henüz ödememiş ancak haklarında ceza soruşturması başlamış ya da başlayacak işyeri sahipleri de İmar Kanununun 42/7 maddesi kapsamında idari para cezalarının iptalini yada iadesini talep etmelidir” diye konuştu.

.

Fabrikalarda isyan büyüyor: Tepkilerini haykırdılar
Fabrikalarda isyan büyüyor: Tepkilerini haykırdılar
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi