Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra çok sayıda Yeşiltepe sakini kadın katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Ataç, önceliği kadınlara ve kadınlara hizmet etmeye ayıran bir belediye başkanı olduğunu ifade ederek, “Toplu açılış töreninde konuşan Başkan Ataç, “20 yıldır yan yana çok güzel işler yaptık. Birçok hizmet yeri açtık. Tepebaşı bölgemiz gelişerek büyüyor. Tabii şehirleri, sanat, kültür, bilim, ilim bunlar geliştirir. Bunlara dikkat ederek 20 yılda çok mesafe kat ettik. Belde Evlerimizin ilkini 2001 yılında açtık. O zaman Belde Evi diye bir düşünce yoktu Türkiye'de. Belde Evleri projesine Fevzi Çakmak Mahallesiyle başladık. Şu anda yaklaşık 26 tane Belde Evimiz, 10 tane deneyimli kafemizle sizlere hizmet veriyoruz. Tepebaşı Belediyesi her zaman tasarrufla parasını harcar. Belediyemize ait 4 birimimizi buraya taşıdık. Burada inanılmaz güzel şeyler oldu. İçerisinde Belde Evi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi ile İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasının yer aldığı bu merkez, yaşam merkezi olarak sizlere hizmet verecek. Belde Evlerini mülkiyetimizdeki yerlere taşıyarak tasarruf ettik. Şimdi sıfır maliyetle Belde Evlerimiz oldu. Tasarruf ile kalan paraları da yine sizin için harcayacağız. Tasarrufu sizin için yapacağız” ifadelerini kullandı.

OYUMUZU ARTIRACAĞIZ

Başkan Ataç bu seçimde de destek beklediklerini belirterek, “Bu sene oyumuzu daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz. Özellikle cumhuriyetin 100. Yılında büyükşehir Belediyemizde bir kadın adayımız olacak. Eskişehir tarihinde ilk defa. Ben tüm gücümle onun Büyükşehir Belediye Başkanı olması için çalışacağım. Sizlerle birlikte bunu başaracağız her zaman olduğu gibi. Kadın elinin değmesi farklıdır. Bütün hedefim kadınlar. Her şey kadınlar için. Erkekler ne kadar kızarlarsa kızsınlar. Ben kadınlarla beraber yürüyeceğim, kadınlarla beraber kazanacağım” diye konuştu.

EN ÇOK SİZ SAHİP ÇIKTINIZ

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ise Belde Evleri’nin kadınlar için çok önemli yatırımlar olduğunu vurgulayarak, “Ahmet Başkanım 1999’da seçimi kazandıktan sonra Belde Evi projesini ilk ortaya attığında bizler de şehirdeki genç kadınlar olarak çok heyecan duymuştuk. Ben o zamanlar Eskişehir’de yeni avukatlık yapan birisiydim. Baronun Kadın Hakları Komisyonunda, yönetim kurullarında çalışıyordum. Bu proje bizi o kadar heyecanlandırdı ki, Ahmet Başkan Belde Evlerini kurarken biz de ‘ucundan nasıl tutabiliriz’ diye baktık. O dönemde Kadın Dayanışma Merkezleri yoktu. Kadınlar şiddet gördüğünde başvurabileceği hiçbir yer yoktu. O dönemde Belde Evleri aynı zamanda Kadın Dayanışma Merkezi gördü. Avukatlar, psikologlar o merkezde hizmet ediyordu. Belde Evlerinin en önemli rolü sizlerin aile ekonomisine, şehir ekonomisine katkı sunmanız ve sosyalleşmeniz. Kadınlar birlikte güçleniyorlar. O yüzde Belde Evlerine siz çok sahip çıktınız” dedi.

YENİ BİR TÜRKİYE’YE UYANALIM

Başkan Ataç’ı kadınlara dair yaptığı yatırımlardan dolayı tebrik ettiğini söyleyen Ünlüce, “Eskişehir’deki kadınları güçlü kıldı. Güçlü kılınan bu kadınlar oylarını laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinden yana kullandılar. Ahmet Başkan’dan yana kullandılar. Umarım 31 Mart’ta bir kadın aday olarak benden yana da kullanacaksınız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Ekonomik krizin herkesi yıprattığını vurgulayan Ünlüce, “1 Nisan sabahı bize, şehrimize, Tepebaşı’na, Türkiye’ye umut olsun. O gün sabah yeni bir Türkiye’ye uyanalım” diye konuştu.

BELDE EVLERİ EN GÜZEL ÖRNEK

CHP İl Başkanı Talat Yalaz ise Belde Evlerinin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle Ahmet Başkanımızın bu hizmetlere devam etmesi, sosyal belediyeciliğin halka, kadınlara, gençlere dokunan yapısının devam etmesi için Ayşe Başkanımızı ve Ahmet Başkanımızı belediye başkanı olarak seçme iradesini özellikle kadınlar ortaya koymalıdır” diyerek açılan Belde Evinin hayırlı olmasını diledi.

"İşsizlik 25 milyona dayanacak!" "İşsizlik 25 milyona dayanacak!"

YAŞAM MERKEZİNİ GEZDİLER

Konuşmaların ardından ise Yeşiltepe Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından ise Başkan Ataç, EBB Adayı Ünlüce, İl Başkanı Talat Yalaz ve kadın kursiyerler birimleri gezdi. Yeşiltepe Yaşam Merkezi içerisinde kadınların sosyalleşmesini, eğitimler almasını sağlayan Belde Evi, 4-18 yaş grubu çocuklara psikolojik danışmanlık, diş sağlığı eğitimi ve acil müdahale ve tedavi işlemlerinin ücretsiz gerçekleştirildiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve çocukları tüm tehditlerden uzak tutup, insanlığın evrensel değerleriyle olan bağlarını güçlendirecek bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası Eğitim ve Çalışma Merkezi ile iki buçuk yaş itibariyle çocuk, ergen, yetişkin ve ihtiyaç duyan herkesin faydalanabileceği Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi yer alıyor.

Muhabir: M. ANIL AKSOY