AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp’in Ihlamurkent Mahallesi'ndeki seçim irtibat ofisi açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DURMAK YOK YOLA DEVAM!”

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer, "Cumhur İttifakı’mızdan aldığımız güçle ve enerjiyle 31 mart akşamı Eskişehir'de değişim olacak, gelişim olacak. AK belediyecilikle şehrimizi tanıştıracağız. Geçtiğimiz günlerde mevcut Odunpazarı Belediye Başkanı Başkan Kazım Kurt bir açılışlarında çok ciddi anlamda gaflarda bulundu. Abacı konaklarını turizm merkezi haline getirdiğini iddia ediyor. Orayı kimin turizm merkezi haline getirdiğini sağır sultan bile duydu ama kendisi bilmiyor maalesef orası AK belediyecilik eserinin ürünüdür. Orası AK Parti Belediye Başkanı’mızın eserleridir ve orası turizm cennet olduysa bizim belediye başkanımız zamanında 10 yıl önce oldu. Kendisi bir çivi bile çakmadı. Yapmış olduğu yapmış olduğu belediyecilik hizmetinde oraya buraya müze yaptık diyor. Müze yapmayı belediyecilik hizmeti zannediyor zaten oraya yapacak başka bir şey yok. 10 yıl önce bizim Belediye Başkanı’mız oraya yapılması gereken her şeyi yaptı. Eğer belediyecilik yapmak müze yapmakla oluyorsa Karapınar'a, Erenköy’e de müze yapsana.Bizim başkanlarımız inşallah müzenin de operanın da, tiyatronun da en iyisini yapacak Odunpazarı ve Eskişehir'deki bütün mahallelere eşit hizmet götürecekler.Bunun için 30 günümüz kaldı. Değerli dava arkadaşlarım 30 gün boyunca ‘Durmak yok yola devam!’” dedi.

“ESKİŞEHİR’İN ANAHTARINI CUMHURBAŞKANIMIZA TESLİM EDECEĞİZ”

Geçmiş dönem AKP Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın hizmetlerine değinen AKP Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, "Değerli dostlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana hizmet aşkıyla yürüyen kadrolar her daim işinin başında. Bunun en güzel örneklerinden biri Burhan Sakallı başkanımızın zamanında kazandırmış olduğu Ihlamurkent Mahallesi’ndeyiz. Hep birlikte çok daha fazla çalışmamız gerekiyor çünkü CHP zihniyeti Eskişehir'i yönettiğinde şehrimizin yıllardır hizmetsiz kaldığını hep birlikte yaşadık ve yaşıyoruz. Sorsanız hep bir bahaneleri var ancak artık Eskişehirlilerin bu bahanelere sabrı kalmadı. Eskişehir için dertlenen başkanlar lazım. Bu bağlamda inşallah 31 Mart akşamında Eskişehir anahtarını sayın Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz, şehrimiz hizmet görecek” diye konuştu.

“AMACIMIZ ESKİŞEHİR’İ 10 İL ARASINA SOKMAK”

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, "Yola çıktığımızda her zaman söylediğimiz bir söz var. Birlik beraber olursak başaramayacağımız hiçbir iş yok diyoruz. Evet, bugün görüyorum ki Ihlamurkent’te bir olduk, birlik oldu, beraber olduk. Seçime 30 gün kaldı, yola hep beraber çıkıyoruz inşallah. Odunpazarı 85 mahallesi 440 bin nüfusuyla ilçe değil koskoca bir il aslında. Hizmet 85 mahalleye de  aynı şekilde aynı standartla gidecek. Orhangazi, 75. Yıl Mahallesi, Yenikent, Erenköy  herkes hizmet bekliyor. Belediye demek vatandaşın hizmet yeri demek. Biz buraya hizmet etmek için geliyoruz. Yollar kaldırımlar perişan, çöpler toplanmıyor. İnsanlar sosyal tesisler istiyor, kentsel dönüşüm bir an önce yapılması gerekiyor, kapalı pazar yerleri isteniyor. Vişnelik’te ne varsa Ihlamurkent’te de olsun. 75. yıl Mahallesi’nde de olsun. Bizim amacımız Eskişehir'i yeniden ilk 10 il arasına sokmak. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Nebi Hatipoğlu, Tepebaşı adayımız Hamid Yüzügüllü ve 14 ilçe için yola çıkıyoruz. Biz odun pazarını birlikte yöneteceğiz, birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız. Sadece Odunpazarı’nı değil, Cumhuriyet Halk Partisini de partisinde Kazım Kurt'tan kurtaracağız. Artık insanlarımızın, şehrimizin bir gün değil bir dakika kaybedecek vakti yok. İlçelerimiz hizmet bekliyor. 1 Nisan’dan itibaren Eskişehir'in kaybetmiş olduğu 25 yılı 5 senede kazanacağız. Artık şehrimiz için bir olma zamanı” diye konuştu.

“GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİDİR”

Açılışa katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Biliyorsunuz Eskişehir’de çok fazla Emirdağlı var. Dolayısıyla ben kendimi yarı Eskişehirli hissediyorum. 22 yıldır Cumhurbaşkanımızın önderliğinde eser ve hizmet siyaseti ile siyaset yapıyoruz. Bütün belediyelerimize en güzel hizmetleri AK Parti belediyeleri götürdü. Ben odun pazara defalarca geldim. Burhan Sakallı döneminde de geldim ve şehrin ne kadar değiştiğini gördüm. Sizler de buna şahitsiniz inşallah önümüzdeki 5 sene içerisinde de eser ve hizmet siyasetini AK belediyeciliği tekrar Odunpazarı’na ve Eskişehir’e kazandıracağız. Kapı kapı dolaşarak küskünleri barıştırarak, birbirimizi ikna ederek sevgiyle barışla, güzel sözlerle ve hizmetlerimizi anlatarak başaracağız. Her birinizin desteği çok kıymetli. Herkes biliyor ki gerçek belediyecilik AK Parti belediyeciliğidir ve herkes buna imrenerek ibretle bakıyor ve bu hizmetleri Eskişehir fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.

“KADINLARI EN ÜST SEVİYEDE TEMSİL EDEN BİR PARTİYİZ”

“Kadınların temsil ettiği bir partiyiz açıklaması yapan” AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, "Partimizin kadınlara verdiği önemi en güzel bu tabloyla görüyoruz. Meclis üyeliğimiz Odunpazarı’nda Kadın Kolları Başkanı’mız birinci sıra yani şudur ki partimiz Eskişehir'de ve Türkiye'de kadınlara çok büyük değer vermektedir. Kadınların yeri başımızın tacı. 25 senelik bir belediye iktidarında kadına verilen değeri şuradan biliyoruz. 25 sene önceye bakarak bugün Büyükşehir Belediyesi’nde kadın istihdamı yüzde 5 azalmış. Geçen seneki Sayıştay raporuna bakıyoruz. Belediyelerimizin kadın sığınma evleri yapması gerekirdi kadın sığınma evlerini yapmadılar bunların kadına verdiği değer budur. Kadın istihdamını istemiyorlar kadın sığınma evlerini yapmıyorlar, kreşleri yapmıyorlar. 100 tane kreş sözü veriyorlar 10 tanesini yapıyorlar. Bunların kadına değer meğer verdiği yok. En üst seviyede kadınların temsil ettiği bir partiyiz. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'nde kadın istihdamını pozitif ayrımcılık yaparak en üst seviyeye çıkaracağız. Çalışan kadınlarımız için her mahallede ücretsiz kreşlerimizi hızlıca devreye alacağız” dedi.

“SANDIKLARI PATLATMAYA HAZIRIZ”

Saha çalışmalarını dile getiren Hatipoğlu, “Vatandaş su problemimiz var dedi, su dosyasını açtık, bir baktı ki suyumuz kirlenmiş. Trafik dosyasını açtım, bir baktım ki trafikte yerlerdeyiz. Trafikten vatandaşımız yılmış.Televizyona çıktım 2 gün önce. Sözde CHP Belediye Başkan Adayı karşıma çıkacaktı, söz verdi ancak abisi izin vermemiş. Yılmaz Büyükerşen'den izin alamamış. Televizyonda anlatırken beni arıyorlar. Yılmaz Büyükerşen’in sesi geliyor ‘Beni telefona bağlayın’ diye. Kardeşim biz delikanlı adamız. Siz klavye delikanlısınız. Karşıma çık beraber konuşalım. Su diyoruz, yapamazlar diyorlar kardeşim biz yaparız, sen kafanı yorma. Trafiği düzelteceğiz diyoruz. Diyorlar ki yer altında su var. Yer altında su alabilir. Biliyorsunuz biz hızlı treni de yer altına indirdik istanbul'da Anadolu yakasından Avrupa yakasına, suyun altından treni geçiriyoruz. Bizim yapacağımız projelere, yatırımlara sizin hayaliniz yetmez. 25 sene sonra Eskişehir hizmete kavuşacak. Unutulmuş mahallelerimizin, unutulmuş insanlarımızın yanında olacağız siz bu kardeşinize güvenin gerisini merak etmeyin. Gece gündüz çalışmaya 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya, bu seçimi kazanmaya kararlıyız” diyerek açıklama yaptı.

Muhabir: Sümeyra Balcı