Alınca Mahallesi’nde gerçekleştirilen Hıdrellez Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın da katıldığı etkinlikte, vatandaşlarla bir araya gelindi, gelenekler yaşatıldı.
Başkan Ataç’tan Alınca Halkına Teşekkür
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alınca Mahallesi’nde düzenlenen şenlikte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. “Buraya her geldiğimde bana gösterdiğiniz sıcak karşılama beni çok mutlu ediyor” diyen Ataç, böylesi kültürel etkinliklerin önemine dikkat çekti.
Başkan Ataç, “Toprak, su, yeşillik, doğa ve niyet denilince akla Hıdrellez geliyor. İnşallah hepimizin dilekleri kabul olur. Bu güzel kültürümüzü yaşatan etkinliklerin her zaman devam etmesini diliyorum” dedi.
Ataç ayrıca, Anneler Günü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı rahmetle andı ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.
Şenliğe Yoğun Katılım
Etkinlik, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ve Alınca Mahalle Meclisi iş birliğiyle düzenlendi. Şenliğe; Alınca Mahalle Muhtarı İsmail Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Canan Adlım, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Etkinliğimizin Geleneksel Hale Gelmesini Diliyoruz”
Alınca Mahalle Muhtarı İsmail Kesikbaş, yaptığı konuşmada kültürel mirasın önemine değinerek, “Kültürümüzü, değerlerimizi ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu kapsamda şenliğimizin önemli olduğunu düşünüyoruz. Mahalle sakinleri olarak bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini istiyoruz” dedi.
“Geleneklerimize Sahip Çıkıyoruz”
Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Canan Adlım ise, etkinliğin “Geleneklerimize sahip çıkıyor, değerlerimizi yaşatıyoruz” projesi kapsamında düzenlendiğini belirtti.
“Bu tür etkinliklerle kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Renkli Etkinliklerle Kutlama Devam Etti
Hıdrellez Şenliği, Tepebaşı Belediyesi temizlik personelinden oluşan Eko Şov Ritim Grubu’nun konseriyle başladı. Alınca Mahallesi büyüklerinin Anneler Günü de etkinlik kapsamında kutlandı.
Şenlik, yüz boyama etkinlikleri, yöresel yemek tanıtımları, geleneksel oyunlar ve çeşitli aktivitelerle gün boyu devam etti.