Başkanlar, seçim sürecini ve önümüzdeki 5 yılda öncelik verecekleri projelerini anlattı. İlçelerinin kalkınması için daha çok üretim, istihdam ve sosyal kalkınma üzerinde duracaklarını belirtti.

SİVRİHİSAR SOSYAL BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci: “Ben bu bölgede 10 yıldır görevliyim. Büyükşehir Belediyemiz, Sivrihisarlı seçmenimizin bize güveniyle bu başarıya imza attık. Meclis üyelerimiz, hemşerilerimizin destekleriyle özellikle CHP İl Başkanımız Talat Yalaz’ın bire bir çalışmalara katılmasıyla Sivrihisar’da bir ittifakı gerçekleştirdik. Halkla iç içe, sınıflandırılmadan, ayrım gözetmeksizin özellikle kırsalda tarım ve hayvancılığa önem vereceğiz. Kırsal ne kadar gelişirse ilçemiz de o kadar gelişecek. Betonlaşmayı istemiyoruz. Ben 1999 yılından beri Yılmaz Büyükerşen hocamızın yanındayım, hocamızın bizlere öğrettiği belediyeciliği Sivrihisar’la tanıştıracağım. Sivrihisar evliyalar diyarı, bu yönüyle hiç değerlendirilmedi. Sivrihisar’da bugüne kadar vefasızlık örneği gösterildi. AK Parti Milletvekili Fahri Keskin hocamızın Sivrihisar Ulu Camii için yaptığı UNESCO başvurusu yıllar sonra açıklandı. 2024 seçimlerinden önce görevde olan başkan ve yardımcıları Fahri Keskin’in adını anmadılar, büyük vefasızlık örneği gösterdiler. Bu vefasızlıkları tek tek açıklayacağız. Biz büyüklerimizle birlikte hareket ederek onların fikirlerini önemseriz.”

***

TARIMA ODAKLANACAĞIZ

Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez: “Sarıcakaya için güzel oldu. Memleketimize hizmet etmek için heyecanla bekliyoruz. Bizim dış mahallelerimiz dağınık olunca ve Ramazan ayı nedeniyle yorucu ama mutluluk verici geçti. Seçim sürecinden de sonrasından memnunuz. Gördüğümüz ihtiyaçları tespit ettik. Köylerimizden, Sarıcakaya merkezden neye ihtiyaçları varsa, projelerimizin gündelik ihtiyaçlar hasıl olduğunda hemen revize edilebilir olduğunu söyledik. En önemli projelerimizin başında bir yaşlı bakımevi ve gençlerimize iş olanakları geliyor. Biz tarım memleketiyiz, çalışmalarımızı bu noktada yoğunlaştırıyoruz.”

***

KENTİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakçı: “Tüm olumsuzluklara rağmen ben ve ekip arkadaşlarım her şeyden fedakarlık ederek, canla başla çalışarak ilçemizi hak ettiği en yüksek refah seviyesine ulaştırma çabası ile bir yola girdik. Sosyal adaletsizliği, çarpık kentleşmeyi, yoksulluğu uçlarda yaşayan halkımıza bir umut olarak çıktığımız bu yolda, kadın kooperatifleri kurarak hane gelirini, istihdam ofisleri kurarak işsizliği, semt atölyeleri kurarak kalifiye eleman ihtiyacını, yerinde dönüşüm projeleri ile çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek için insanlarımızın konforunu artıracak işleri düşüncede bırakmayıp faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Çifteler, Eskişehir'in parlayan yıldızı olacak dediğimizde tüm sorunları bilerek ve bunlara kalıcı çözüm projelerimizi sunarak adımlarımızı attık.”

***

BEYLİKOVA’DA BİR DEVRİ KAPATTIK

Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak: “15 yıl sonra bir devri kapattık Beylikova’da. Kent tabanımız da çok memnun bu durumdan. Seçim süresince karşı taraf işçileri baskı altına almaya çalıştı. İktidarın, belediyenin gücünü kullandı. Kaybedeceklerini anlayınca işçilerden veya bütün kurumlardaki işe alımlarda fotoğraf istediler. Belediyenin imkanını kullandılar. Ülke genelinde yaptıklarını Beylikova’da da yaptılar. Tehdit ettiler. Ama biz gönüllere indik. Herkes kendi gönüllü geldiler yanımıza. İyi çalıştık, başardık. Türkiye genelinde de çok büyük bir başarı elde ettik. Büyükşehir Belediyemizden de çok güzel hizmetler gelecek. Şeffaf, sosyal belediyecilikle tanıştıracağız Beylikova’yı. Çok proje hazırladık Büyükşehir Belediyemizle birlikte. Hem ekonomik hem işsizliği önleyecek projeler. Bunları tek tek hayata geçireceğiz. Beylikova’yı geliştireceğiz, kalkındıracağız. Buradaki insanların mutlu bir şekilde yaşamasını sağlayacağız.”

***

AK Parti Eskişehir teşkilatı Atatürk anıtına çelenk bıraktı AK Parti Eskişehir teşkilatı Atatürk anıtına çelenk bıraktı

İLK GÜNKÜ HEYECANLA DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum: “İkinci dönem için yeniden göreve geldiğim için çok mutluyum. Bu daha farklı bir his. Çünkü iş yaptıktan sonra onay almak daha farklı. İlk defa seçilmek başka ama ikinci kez seçilmek ayrı bir özellik. Çünkü yaptığınız işleri görerek insanlar değerlendiriyor. Bu yüzden daha mutluyuz. Vatandaşın gösterdiği bu teveccühün farkındayız. İlk günkü heyecanla daha fazlasını yapmak için elimizden geleni yapacağız. Devam eden işlerimiz var Yunus Emre ile ilgili. Etkinliklerimiz var, onlar için hazırlıkları yapıyoruz. Projelerimizin temellerini atmak istiyoruz. Yunus Emre’nin doğalgaz beklentisi var. İlk işlerimizden birisi o olacak. İlçe merkezinde de sosyal tesislerle ilgili beklenti var. Onları hemen gerçekleştireceğiz.”

***

ANA HEDEFİMİZ ÜRETEN BİR TOPLUM

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: “Oy veren, vermeyen herkesin temsilciyim, hizmetkarıyım, başkanıyım. Biz bu düşünceyle hareket ediyoruz. Artık Mahmudiye’de yapılacak işlerimizi yarım bırakmadan tamamlamaya çalışacağız. Türkiye’de güzel bir tablo oluştu. Eskişehir’de güzel bir tablo oluştu. Haritaya baktığımızda Eskişehir her zaman kırmızıydı. Bunun yanında Afyon, Kütahya, Manisa, Balıkesir, Bursa bir bütünlük sağlandı. Artık insanlarımız mevcut iktidara karşı zor durumda olduğunu, özellikle emekliler zor durumda. İktidarın bir ders çıkarması lazım. Bizler de yerel yöneticiler olarak herkesi kucaklayarak, aynı düşünceyle hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Artık ilçe merkezine ve köylere biraz daha ağırlık vereceğiz. İlçe merkezinin sosyal yönüne önem vereceğiz. Nesibe Hatun Doğal Yaşam Köyü Üretim ve Kalkınma Kooperatifi ile beraber üretim yapacağız. Ana hedefimiz üreten bir toplum. Bir de istihdam yaratacağız. İlk hedeflerimiz bunlar. Biz sosyal belediyeciliği bir ilke olarak benimsedik. Bunu hayata geçireceğiz. Mesela at binme tesisi yoktu Mahmudiye’de. İlçe halkının özellikle beklediği, oturabileceği, ata binebileceği bir piknik alanı. Göletlerle birlikte böyle bir tesisi de hayata geçireceğiz.”

***

BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ

Serhat Hamamcı

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı:Hemşerilerimiz yanımızda oldular, evlatlarına sahip çıktılar. Beklediğimiz bir sonuçtu, kazandık. 5 senelik Başkan Yardımcılığı görevimiz var zaten. İşlere, konuya görevimize hakimiz. Yarım kalan işlerimiz vardı. Hem bunları tamamlamak için hem de memleketimize hizmet etmek için görev istedik. Onlar da bize inandılar, güvendiler. Görevi Belediye Başkanı olarak tazeledik. 36 adet projeyle yola çıktık. Bunları da hemşerilerimize kapı kapı gezerek anlattık. Kapalı sistem, düğün salonu, sosyal belediyecilik gereği yaşlılara evde bakım hizmetleri, sosyal tesis projeleri, çiftçilerimize özel BEBKA ve SOGEP gibi kuruluşlarla anlaşarak drone’la ilaçlama, belediyenin atıl binalarını kentsel dönüşümle konuta kazandırma gibi... Daha çok kendi içimizdeki sorunları çözmeye yönelik, gönül belediyeciliği şiarıyla hareket edeceğiz. Önce hemşerilerimizin gönlüne gireceğiz, ardından da hizmetlerimiz devam edecek. Kadir Başkanımızın kaldığı yerden bayrağı daha yukarılara çıkarmaya çalışacağız.”

***

69. YILDA DA BİRLİKTEYİZ

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe: “Seçimde halkımızın teveccühüyle tekrar göreve geldik. Biz geçen dönemde ‘64 yıl sonra Seyitgazi’yi kazanmıştık. 69’uncu yılda da beraber devam etmek istiyoruz’ demiştik. Halkımızın yoğun destekleriyle kazanmış olduk” ifadelerini kullandı. Seçim süreci ve sırasında ilçede herhangi bir olumsuz yaşanmadığı için teşekkür eden Tepe, “Seçimde rakibimiz olan aday arkadaşlarımız da çalıştılar. Sonuçta halkımız bize daha fazla destek vererek bizi seçmiş oldu. Ben aday olan ama kazanamayan diğer arkadaşlarımıza da hem geçmiş olsun diyorum hem de teşekkür ediyorum ilçemiz adına. Temennimiz şu; gelecek 5 yılda da, planlamamızı düzgün yaparak daha güzel, daha planlı işler yaparak ilçemizi daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz ve çalışacağız. Umarım daha güzel günleri hep birlikte yaşarız. Çifteler, Sivrihisar, Beylikova gibi ilçelerin de CHP’li olması o bölgelerde de gücü artıracak. Kazanan bütün adaylarımıza hayırlı olsun. Bize destek veren ya da vermeyen bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de bizlerle birlikte çalışmalarımıza destek vermelerine talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

***

VATANDAŞIN GÖNLÜNE GİRDİK

Han Belediye Başkanı Bekir Beceli: “Çok zorlu bir yerel seçim süreci geçirdik. Karşımızdaki aday 10 yıldır belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımızdı. Onun büyükşehir avantajı vardı. Bizim de 34 yıldır Han ilçesinde Maliyede çalışıyor olmamızın avantajı vardı. Bütçemiz yoktu ama vatandaşımızın gönlüne girdik. Verdiğimiz emeğimizin karşılığını bu dönemdeki yerel seçimde aldık çok şükür. Çok fazla projemiz var. Öğrencilere bilişim adası yapacağız. İlçemizde misafirhane yok, misafirhane yapacağız. Göletlerimizi kapalı kanala çevireceğiz. Köy yaşam merkezleri kuracağız. Bizim ilçemiz çok şeye muhtar. Bu projeleri tek tek hayata geçireceğiz.”

***

BORÇLAR BİTTİ SIRA YATIRIMDA

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller: “Alpu’da hiçbir şey yok. Bir köyden hiçbir farkı yok. Biz ancak borç batağından çıkarak kanalizasyon ve üstyapı çalışmaları yaparak hizmet etmeye çalıştık. Merkez ve diğer mahallelerde eksiklerimiz çok. Köylerde bile soğuk hava deposu var artık, Alpu’da yok. Önümüzdeki süreçte Alpu’ya bir pazar yeri, düğün salonu, taziye evleri, gençlik merkezi, kreş yapma planlarımız var. Tabii ki park ve bahçelere de ağırlık vereceğiz. Zaten üstyapının yüzde 80’ini tamamladık mahallelerde. Geri kalanının da bu yıl içinde tamamlayıp sosyal alan çalışmalarına ağırlık vereceğiz. İnşallah bu hizmetlerle ilçemizi buluşturacağız. Büyükşehir’le birlikte yapacağımız projelerimiz var. Mazbatalarımızı alır almaz ağırlığımızı koyacağız. Piyasaya icralık borcumuz kalmadı, personel ödemelerini düzene soktuk. Kamuya olan 40 milyon liranın üzerinde borcumuz var. Tabii bunları yapılandırdık. Zaten bütçemiz belli, gelirimiz yok. Yapılacak çok projelerimiz var.”

Kaynak: M. ANIL AKSOY