Albayrak açıkladı: Eskişehirli belediyelerin SGK borçları... Albayrak açıkladı: Eskişehirli belediyelerin SGK borçları...

Toptaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"İlçemizde 1982 yılında hizmete açılan 40 yataklı Sivrihisar Devlet Hastanesi 2012 yılında yapılan deprem analizi sonucunda olası bir depreme dayanıklı olmadığı raporu verilmesi nedeni ile mevcut hastanenin bahçesine yenisinin yapılmasına karar verilmişti. 
Yeni hastane 2021 yılında ihale edilerek inşaatına başlanmış ancak yüklenici firma zemin kat aşamasında ekonomik sorunlar nedeniyle işi bırakmasından sonra yaklaşık iki yıl süre ile ihalelere çıktığı halde bir türlü ihale yapılamamıştı. Bu konuda 16.08.2022 ve 21.03.2023 tarihlerinde basın açıklaması yaparak hem yazılı basında hem de yerel televizyonlarda konun önemine dikkat çekerek deprem riski olan hastanenin bir an evvel kapatılması ve yeni hastane inşaatının tamamlanması konusunu gündeme taşımıştım.  
Yaklaşık iki yıl sonra ihaleyi alan DAĞDEMİR İNŞAAT A.Ş. hastane inşaatına kaldığı yerden başlayarak 8 ay gibi kısa süre içinde bitirme aşamasına getirmiştir. Bugün yapmış olduğum ziyarette firma yetkilileri 2024 Eylül ayında 50 yataklı hastanemizin hizmete açılabileceği müjdesini verdiler. 
Ülkemizin önemli ulaşım yollarının kesiştiği noktada bulunan ilçemize kazandırılan bu modern hastane hem ülkemiz insanına hem ilçemiz ve köylerine önemli hizmetler verecektir. İki yıl aradan sonra hastane inşaatımızın hızlı bir şekilde ilerlemesi için büyük katkıları olan başta il sağlık müdürümüz Yaşar BİLDİRİCİ’ye, Başhekimimiz Bora Can ŞİMŞEK’e, rahmetli hastane müdürümüz Yunus BOLAT’a, müdür yardımcımız Tarık YÜCETÜRK’e, yüklenici firma DAĞDEMİR İNŞAAT A.Ş. ye ve emeği geçen herkese ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. 
Yeni hastanemiz açıldıktan sonrada hem yeni tıbbi cihazlar hem de yeni branş doktorlarının tayini konusunda ilimiz milletvekillerinin ve çok değerli sağlık il müdürümüzün gereğini yapacaklarına inanıyorum. "

Kaynak: Bülten