Yabancı yatırımcıların tercihi Eskişehir! Yabancı yatırımcıların tercihi Eskişehir!

Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Ahmetcan Günay, tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kamu personeli servislerinin kaldırılması kararı ile kredi taksit ödemelerindeki faizlerin artırılması kararlarının esnafı tedirgin ettiğini belirterek uygulamaların gözden geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

ESKİŞEHİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİLER


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf paketiyle kamu personelinin servislerinin kaldırılacağı belirtilmişti. Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Ahmetcan Günay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kararın gözden geçirilmesi için çağrıda bulundu. Günay, “Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kamu personel servislerinin sonlanacak olması, günümüz şartlarında ayakta durmakta güçlük çeken servis esnafımızı tedirgin etmiş ve karamsarlığa sürüklemiştir” dedi. Esnafın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiğini belirten Günay, “Bu kararların tekrar gözden geçirilmesini ve esnaflarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesini Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri üyelerinin adına talep ediyoruz” dedi.

KREDİ FAİZ ARTIŞI KALDIRILMALI

Günay ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kredi faizleri ile ilgili de çağrıda bulunarak, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatiflerinden kullanmış olduğumuz hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerine Halkbank Genel Müdürlüğü’nce faiz artırılması yönünde bir karar alındı. Her daim esnaf ve sanatkârlarımızın yanında olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve hükümet yetkililerimizden servisçi esnafımızı zora sokacak bu faiz artışının kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi