ESTV ekranlarında yayınlanan ‘Halkın Gündemi’ programı için, vatandaşa belli aralıklarla ‘Gündeminizde ne var?’ sorusunu yöneltmeye devam ediyoruz. Vatandaşın büyük bir çoğunluğu ekonomik şartlardan ve hayat pahalılığının sonuçlarından şikayet ederken bazı vatandaşlar ise eğitim, işsizlik, deprem ve yerel seçimlerle ilgili yorumlarda bulundu. İşte vatandaşın gündemi…

EMEKLİLERİN EN KÖTÜ YILI

NEJAT ATAMAN: Gündemimizde hayat pahalılığı var. Emekliyim. Kiralar ve gıda fiyatları nedeniyle zor durumdayız. Bu yıl emekliler yılı olacak dendi ama özellikle seçimden sonra emeklilerin en kötü yılı olacak. 2 maaş alıyorum yine de geçinemiyorum. Kira ödedikten sonra bir şey kalmıyor. Ne yiyecek ne içeceğiz?

MAAŞLAR GÜNDEN GÜNE ERİYOR

HASAN ÖZKAN: Gündemimde emeklilerin sorunu ve seçim konusu var. Aldığımız maaşlar günden güne eriyor. Vatandaş yaşam mücadelesi veriyor. Ben 96 yılında emekli olup ev ve araba almıştım. Şimdi emekli olan birisi emekli ikramiyesiyle ev bile alamaz. Şartlar çok zor.

GELEN GİDENİ ARATMASIN

FETHİ ÖZKARA: Gündemimde yerel seçimler var. Eskişehir için en hayırlı aday kimse o seçilsin inşallah. Eskişehir Türkiye’ye örnek olan bir şehir. Beklentim Eskişehir’de ki güzelliklerin devam etmesi. Ne olması gerekiyorsa en iyi şekilde gerçekleşsin, gelen gideni aratmasın inşallah.

Porsukta Balık Keyfi Porsukta Balık Keyfi

EĞİTİM

İREMNUR DİKER: Gündemimde eğitim var. Ben üniversite öğrencisiyim ve eğitimin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Derslerimiz yeterince verimli geçmiyor. Hocalarımızı uyardığımız konular dikkate alınmıyor. Eğitim konusunda iyileştirmeler yapılması gerektiğini düşünüyorum.

İŞSİZLİK

ÖZLEM YURDUSEVER: Gündemimde işsizlik var. İşten çıkarıldım ve 1 aydır iş arıyorum hala bulamadım. Her yer iş deniyor ama 1 ay işi denetip tekrar çıkarıyorlar. Bir çocuğuyla yaşayan bir kadınım. Boşanma aşamasındayım ve nasıl yaşayacağım bu şekilde bilmiyorum. Çok zor.

DEPREM

MELEK KURT: Gündemimde deprem var. Depremin 1’inci yılındayız ve orada hala çok zor şartlarda yaşayan insanlarımız var. Vatandaşlarımız hala konteynırda yaşıyor. Evlerini teslim alanlar da var ama birçoğu hala mağdur durumda. İnşallah hepsi bir an önce evlerine kavuşur.Allah yardımcıları olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ