Arslan, erken yaşta çalışma hayatına katılıp ülke ekonomisine katkı sunan, ancak sigorta başlangıçları kabul edilmediği için emeklilik hakkından mahrum bırakılan milyonlarca yurttaşın mağduriyetinin giderilmesi için hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Staj ve Çıraklık Süreleri Sigorta Başlangıcı Sayılacak
Arslan’ın hazırladığı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, stajyer, çırak ve meslek lisesi öğrencilerinin fiilen işe başladıkları tarihin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini ve bu sürelerin borçlanılabilir hale getirilmesini öngörüyor.
Bu düzenlemeyle birlikte, genç yaşta üretime katılan milyonlarca vatandaşın emeğinin sosyal güvenlik sisteminde karşılık bulması ve emeklilik hakkı elde edebilmesi hedefleniyor.
“Bu Düzenleme Sosyal Adaletin Gereğidir”
Teklifin gerekçesine değinen CHP’li Arslan, mevcut sistemin yıllardır genç emekçilerin haklarını görmezden geldiğini vurguladı:
“Meslek lisesinde, atölyede, fabrikada, iş yerinde alın teri döken milyonlarca gencimiz üretimin bir parçası olmuş, ülkenin büyümesine katkı sunmuştur.
Ancak sosyal güvenlik sistemi bu emeği yok saymıştır.
Bu bir haksızlıktır, bu bir adaletsizliktir!
Fiilen işe başlanılan tarih sigorta başlangıcı olarak kabul edilmelidir.”
“CHP Emeğin ve Adaletin Yanında Olmaya Devam Edecek”
Arslan, teklifin yalnızca teknik bir düzenleme olmadığını, aynı zamanda emeğe saygının ve sosyal adaletin bir gereği olduğunu ifade etti:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emeğiyle geçinen, alın teriyle hayatını kazanan herkesin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.
Bu kanun teklifi, erken yaşta çalışmaya başlayan gençlerimizin gasp edilen haklarının iadesidir.
Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir; biz bu anlayışın temsilcisiyiz.”
“Bu Mücadele Sonuç Verene Kadar Sürecek”
CHP’li Arslan, yıllardır sosyal medya, meydanlar ve sivil toplum örgütleri aracılığıyla dile getirilen “Fiilen işe başladığımız tarih sigorta başlangıcımız olsun!” çağrısını Meclis’e taşıdıklarını belirtti.
“Bu haksızlık artık son bulmalı.
Milyonlarca yurttaşın emeğini yok sayan bu düzen değişecek.
Bu mücadele sonuç verene kadar sürecek; biz emeğin, adaletin ve hakkın yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”





