Temiz bir çevre insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesine ve doğanın sunduğu zenginliklerden faydalanabilmeye imkan tanır. Yerlere çöp, izmarit atmamak, denizleri kirletmemek, orman yangınlarına sebebiyet verecek atıklar bırakmamak, dönüştürülebilir çöpleri ayrıştırmak gibi basit adımlarla bizlerde geleceğimizi güvence altına alabiliriz.

SAHİP ÇIKMALIYIZ

METİN MEYDAN: Ben dikkat ediyorum hatta çıkıp çöpleri bile topluyorum ama toplum olarak dikkat etmiyoruz. Yaşam alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor ki ilerde güzel bir dünyada yaşayabilelim.

DİKKATLİ OLMALIYIZ

AYSUN KAYA: Toplum olarak etmiyoruz. Dikkatli değiliz, eğitim, kişisel düzen yok. Özellikle izmaritlerin yere atılması çok yanlış. Ben çöplerimi bile ayrıştırarak atıyorum ama yine de her yerde çöp görüyorum. Daha dikkatli olmalıyız.

BİLİNÇSİZİZ

ŞÜKRAN LEBLEBİCİ: Hiç etmiyoruz çünkü öyle yetiştirilmemişiz ve alışkanlığımız yok. Çöpleri konteynıra değil gündüz vakti çöpün yanına atıyorlar, kokudan yanından geçemiyoruz. Kedi köpekler gelip o poşetleri karıştırıyor bu sefer sinekler basıyor. Çok bilinçsiziz, yiyip içip atıyoruz.

KİMSE KİMSENİN KÖLESİ DEĞİL

İBRAHİM YENER: Yediğimizi dışarı atıyoruz. Ben Almanya’dan geldim orada yere asla çöp atılmıyor ama burada ‘Ben atayım temizlesinler, işeri ne?’ düşüncesi var. Kimse kimsenin kölesi değil, ayıp yani.

DÜŞÜNCELİ OLMALIYIZ

Baraj göleti kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi Baraj göleti kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi

SAMİ YEL: Biz bu konuda tembel bir milletiz. Avrupa ülkelerini örnek almalıyız, ‘Temizlik imandan gelir’ diye bir sözümüz var bizim. Düşünceli olmalıyız.

Muhabir: Eray Çankaya