Tüm İcra Daire ve Mahkemeleri bundan böyle tek bir çatı altında toplandı. Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı çalışma sonucu, Eskişehir Adliye Sarayında yer alan 8 İcra Dairesi ile 4 İcra Mahkemesi kiralanan yeni binaya taşınma işlemi tamamlandı. İcra Daire ve mahkemeleri bundan böyle TELEKOM’ a ait olan 2 Eylül Caddesi üzerindeki binada faaliyetlerine devam edecek. Gerekli hazırlıklara başlanıldı. Kiralanan binaya levhası bile asılırken, dar gelen Adliye Sarayı biraz olsun rahat nefes alacak. Boşaltılan dairelere yeni mahkeme salonları oluşturulacak.
BİNLERCE DOSYA RAFLARI DOLDURDU
Binlerce dava dosyasının bulunduğu hatta bir o kadar da icra davalarının yer aldığı Eskişehir Adliye Sarayında yeni bir karar alındı. Yükü her geçen gün daha da artan dava dosyalarının depoları bile doldurduğu Adiye Sarayında daha iyi koşullarda halka hizmet vermek amacıyla icra daire ve mahkemelerinin taşınmasına karar verildi. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığından edinilen bilgilere göre, alınan kararın hayata geçirilmesiyle birlikte tüm icra daireleri ile davalarının görüldüğü mahkemeler, ana binadan en kısa sürede taşınacak. Eskişehir’de eski cezaevinin yer aldığı Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerine yapımına başlanılan ve 2008 yılında kapılarını açan Adliye Sarayındaki büyük değişim için gerekli hazırlıklara başlanıldı.
TELEKOM BİNASI KİRALANDI
Eskişehir’de her geçen gün artan olaylardan dolayı peş, peşe davaların görüldüğü, Ağır Ceza Mahkemeleri başta olmak üzere birçok mahkeme sayısının arttırıldığı Eskişehir Adliye Sarayının günden güne artan yükünü hafifletmek için başlatılan çözüm arayışı kiralık binanın bulunmasıyla sona erdi. Adalet Bakanlığı tarafından Eskişehir’de yer alan Türk TELEKOM Müdürlüğüne ait 2 Eylül Caddesi üzerindeki hizmet binasının 4 katı Adliye Sarayına tahsis edilmek üzere kiralandı. Yapılan anlaşmanın hemen ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, icra daireleri ile mahkemelerinin faaliyet göstereceği TELEKOM binası girişine levhasını bile astı.
TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI
Eskişehir Adliye sarayında daha önceki sayılarına artan yoğunluktan dolayı yenileri eklenerek toplam 8 tane olan icra daireleri ile davaların görüldüğü, duruşma evraklarının bile dışarıya kadar taştığı 4 icra mahkemesi de kiralanan yeni binaya taşındı. Kiralanan yeni binaya taşınma işlemine de başlanırken, önümüzdeki aydan itibaren Eskişehir Adliye Sarayındaki tüm icra dava ve işlemleri de yeni binada ki birimlerde devam edecek. Mevcut Adliye binasının zemin katında tamamlanacak olan boşaltma işleminin ardından, icra daire ve mahkemelerinin yerine yeni birimler taşınacak. Böylelikle, Adliye Sarayının ağırlaşan yükü biraz olsun hafifleyecek.