Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefonların yaşamımıza soktuğu bir kavram daha var: Sosyal Medya. Sosyal medya günlük hayatımızı kolaylaştırması, iletişim kolaylığı sağlaması, iş hayatına ve özel hayata katkı sağlaması ve keyifli vakit geçirmek gibi pek çok faydası var. Anca faydaları kadar zararları da bulunan sosyal medya, düşük uyku kalitesi, duygusal tükenmişlik, anksiyete gibi etkileri de beraberinde getiriyor. Peki hayatımızda sosyal medya olmasaydı ne olurdu? İşte Eskişehir halkının düşünceleri…

GAZETE CEBİMİZDE

Baki Yılmaz

BAKİ YILMAZ: Sosyal medya olmasa hayatımız çok kötü olurdu. Sosyal medya sayesinde memlekette ne olduğunu öğrenebiliyoruz. Ben sosyal medyanın olmadığı zamanları da gördüm, bir gazete bulunca sevinirdik ama şimdi gazete cebimizde.

ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor

UZAKLARI YAKIN EDİYOR

Hasan Arısoy

HASAN ARISOY: Sosyal medya olmasa virane bir hayatımız olurdu. Ben bir öğretmen emeklisiyim çok fazla sıkıntımız olurdu ve bunlardan haberimiz olmazdı. Mesela öğrencilerin, gençlerin sorunlarını bilemezdik. Deprem oluyor yardım edebiliyoruz. Uzaktaki yakınlarımızı yakın ediyor. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

DAHA DA GELİŞMELİ

Yusuf Altındaş

YUSUF ALTINDAŞ: İnsanların haberleşme ağı olan sosyal medya, günümüze çok değerli bir konumda. Sosyal medya olmasaydı insanlar hiçbir şeyden haberdar olamazdı. Şu anki haberleşme, radyoyla televizyonla sağlanamazdı. Sosyal medya daha da gelişmeli.

GENÇLERİN BİRLİK OLMA ALANI

Göksu Taş

GÖKSU TAŞ: Günümüz çağında gençlerin en çok haberleşme amaçlı kullandığı sosyal medya sayesinde haberleri bile bu aracılıkla öğreniyoruz. Toplanma, birleşme ya da çağrıda bulunmak için bile kullanıyoruz. Gençlerin birlik olma alanı elimizden alınmış olurdu.

HERKESİ MEŞGUL ETTİ

Bektaş Yıldız

BEKTAŞ YILDIZ: Sosyal medya herkesi çok meşgul etti. Eskiden işimize gücümüze bakardık, şimdi herkes sosyal medyada vakit geçiriyor. Çok kötü ama biz yaşlıyken bile vazgeçemiyoruz.

Muhabir: Merthan Süalp