TFF 3. Lig’de normal sezonun sona ermesine 2 maç kaldı. 29’ncu haftada Osmangazi Üniversitesi Sahası’nda Kemerkent Bulvarspor’u konuk edecek temsilcimizin bu zorlu karşılaşmasında desteğe ihtiyacı var. Teknik Direktör Engin Çalışır, Eskişehirli futbolseverlerden bu karşılaşmada kendilerine destek olunması gerektiğini ve bu desteğin takıma ivme kazandırarak kendilerine yardımcı olacağının altını çizdi.

Tepebaşı Belediyesi Almanya'da Eskişehir'i temsil etti Tepebaşı Belediyesi Almanya'da Eskişehir'i temsil etti

Zorlu deplasmanda Efeler 09 ile 1-1 berabere kalan Anadolu Üniversitesi’nde Teknik Direktör Engin Çalışır, “Ligde bulunduğumuz yeri koruyoruz. Efeler maçında kazanabileceğimiz pozisyonları bulduk fakat zemin çok kötüydü” dedi.

Bireysel hatadan yedik

Efeler maçı sonrası Esgroup spor servisine açıklamalarda bulunan Engin Çalışır, “Efeler 09 karşılaşmasına yine galibiyet parolası için çıktık fakat maçın sonlarına doğru diğer maçları da takip ettiğimiz için oyunu bu skorla tuttuk ve maçı öyle bitirmeyi planladık. Efeler maçında yerimizi korumaya çalıştık. Yediğimiz gol yine tabiri caizse bireysel hatadan geldi. Oyuncularımız topu tehlikeli bir noktadan uzaklaştırmaya çalışırken top rakip oyuncunun önünde kaldı. Artık buna heyecan ve stresten kaynaklı diyebiliriz yapacak bir şey yok. Savunma anlamında iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Zemine parantez açtı

Çalışır, “Hücum konusuna gelecek olursak ben topa sahip olmayı ve pas yapmayı seven bir hocayım. Özellikle deplasmanlarda güzel bir zemin yakaladığımız zaman biraz daha ofansif oynamaya çalışıyoruz. Bu maçta da oyuncularımızın oyunlarını rahatlamak için zeminin iyi olduğu yerlerde pozisyon yakaladığımız da oynamaya çalıştık. Fakat dünkü zemin çok kötüydü bunu izleyenlerde görmüştür. Ligde bulunduğumuz yeri koruyoruz takımımız deplasmanda kendine yakışır şekilde mücadele etti. Kazanabileceğimiz pozisyonları bulduk. Takımımız geleceği açısından giren oyuncular en kaliteli performansı ortaya koydu sonradan oyuna giren oyuncuları tebrik ediyorum” dedi.

Yetenekli oyunculara sahibiz

“Maçta biraz daha emniyetli bir oyun oynamaya çalıştık” diyerek sözlerine devam eden deneyimli Teknik Direktör Engin Çalışır, “Takımımız Efeler müsabakasında o sahada nasıl oynanması gerekiyorsa o oyunu oynadı. Şapkadan tavşan çıkartabilecek yetenekli oyunlara sahibiz ve bu oyuncularımızı maçta ne kadar verim alabilirsek o süre boyunca kullanmaya çalıştık. Kadro planlaması kısmında oyuncularımızın antrenman performansı, motivasyonu ve bunun gibi sayabileceğim bir sürü faktörü göz önünde bulundurarak biz kadro yapıyoruz. Bizim bulunduğumuz her yerde hedefimiz yüksek olur nereye geldiğimizin farkındayız” diye konuştu.

Play-Off’u istiyoruz

Deneyimli teknik adam, “Sezona ilk olarak ligde kalalım gözüyle bakılan Anadolu Üniversitesi, şimdi Play-Off’ların peşinde. Play-Off’larda kesinlikle olmayı hedefliyoruz. Biz bir proje çerçevesinde burada göreve başladık. İşimizi 1. Lig hatta belki de daha yüksek seviyede yapıyoruz. Ben Anadolu Üniversitesi’nde bir kulüp hafızası oluşturdum. Her gün, her hafta ve her ay takım olarak ne çalıştık hangi oyuncular ile nelere ağırlık verdik hepsini tek tek arşivliyoruz ve işimizi olması gerektiği gibi ve profesyonelce yapıyoruz” dedi.

Furkan ilk 11’de başladı

Anadolu Üniversitesi’nde Teknik Direktör Engin Çalışır, 28’nci haftada deplasmanda oynanan Efeler 09 maçında Furkan Birdal’a ilk 11’de şans verdi. Bu karşılaşmadan önce Kelkit maçında 11’de Okan Sarı’ya formayı emanet eden tecrübeli teknik adam, oyuncularının sergilemiş olduğu mücadeleden memnun olduğunu ifade etti. 

Tam 11 kez ofsayt!

Play-Off yarışı veren Anadolu Üniversitesi, son oynanan Efeler 09 karşılaşmasında yan hakemi bir türlü geçemedi. Defans arkasına atılan toplar ile Umut Akpınar ve İbrahim Zeytin’i topla buluşturmak isteyen Mavi-Beyazlı takım, atılan toplarla istediği pozisyonları yakalasa da tam 11 kez ofsayta takıldı. Ligde Play-Off oynamayı garantileyen Aydın temsilcisi Efeler 09’un defans hattı ise Anadolu’ya ters geldi.

Umut yine sahneye çıktı

Anadolu Üniversitesi’nin başarılı kanat oyuncusu Umut Akpınar, son oynanan Efeler 09 karşılaşmasında yine beğenileri topladı. Takımın gol ve asist yollarındaki etkili ismi olan 33 yaşındaki futbolcu, pazar günü oynanan karşılaşmada yine kendisine yakışır bir mücadele sergilerken aynı zamanda 1 gol attı. Umut Anadolu Üniversitesi’nin Play-Off oynama umutlarını diri tuttu. Tecrübeli oyuncu pazar günü attığı golle birlikte gol sayısını 9’a yükselerek gol krallığı listesinde de 5. sıraya yükseldi. 

Muhabir: Eray Çankaya