İki kişinin hayatlarını birleştirerek ortak bir gelecek inşa etme planı, kişisel faktörler bir yana bırakıldığında aşk ve mantık faktörlerine dayanır. Aşk, evliliğin temelini oluştururken çiftlere bağlılık ve güven verir. Mantık ise çiftlerin ortak kararlar almasına ve zorlukları çözebilmesine yardımcı olur. Günümüzde mantık evliliği sadece maddi açıdan düşünülse de uzmanlara göre aşk ve mantık birbirinin zıttı değil birbirini tamamlayan iki unsur olarak karşımıza çıkıyor.

MANTIK EVLİLİĞİ UZUN SOLUKLU OLUYOR

KAMİL AKKAYA: Bence mantık evliliği yapılmalı. Biz zamanında görücü usulüyle evlenmiştik ama aşk evliliklerinin kısa süreli olduğunu düşünüyorum. Otobüse binerken aşık olup inerken ayrılıyorlar. Mantık evliliği daha uzun soluklu olur.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

AŞK KISA SÜREDE BİTİYOR

GÜLAY AKÇA: Aşk çok güzel bir şey ama kısa sürede bitiyor. Mantık evliliği yapıldığında daha uzun sürüyor çünkü tüm şartları göz önüne alıyor ve geleceğini düşünüyorsun. O nedenle bence mantık evliliği yapılmalı. Ama herkesin de aşk duygusunu tatması gerektiğini düşünüyorum.

DUYGUSUZ BİR EVLİLİK TAHAMMÜLSÜZLÜK GETİRİR

ÖZBERK MEMİŞOĞLU: Bence aşk evliliği çünkü mantık evliliği sizi bir yere kadar götürür. İleri ki zamanlarda karşınızda ki insana duygunuz yoksa tahammül etmeniz de zorlaşır. Uzun süren bir evlilik için gerçek bir sevgi gerekir.

AŞK EVLİLİĞİ DAHA MANTIKLI

SUDE YÜKSEL: Bence aşk evliliği yapılmalı. Mantık evliliğinde çıkarlar ön plana çıkıyor ama aşk evliliği güzel bir bağ getiriyor. O bağın evliliğin sürmesi için daha gerekli olduğuna inanıyorum. Aşk evliliğinin daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.

Muhabir: Ali Çalık