Alım satım işlerinde alımı yapan kişinin parayı ödememesi ya da şartları yerine getirmemesi halinde onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kişiye kefil denir. Özellikle banka kredisi alabilmek için kefil istenebiliyorken, kira sözleşmesi gibi durumlarda da kefalet sözleşmesine gerek duyulabiliyor. Peki vatandaşlar bu durumla ilgili ne düşünüyor? İşte cevaplar…

Albayrak açıkladı: Eskişehirli belediyelerin SGK borçları... Albayrak açıkladı: Eskişehirli belediyelerin SGK borçları...

BABAM OLSA KEFİL OLMAM

NECATİ YÖRÜKÇÜ: Ben bir yakınıma kefil olmuştum. Borcunu ödemediği için evim ve arabam elimden gitti. Evimi zar zor kurtardım ama arabam gitti. Borcu zar zor ödedim. Artık babam bile olsa kefil olmam.

KEFİLLİK ESKİDENDİ

HÜSEYİN TAŞ: Kimseye kefil olmam. Eskidendi birine kefil olmak. Ekonomik durum çok değişti, kefil olduğum kişi belki ödemek isteyecek ama ödeyemeyecek. Çünkü devir çok kötü. Belki sadece kardeşime olurum ama başkasına olmam.

KİMSEYE GÜVEN KALMADI

İSMAİL KOYAK: Günümüzde güvensizlik arttı. Kimseye güvenmiyoruz. Millete güvensek kendimize güvenemiyoruz. Diyelim ki o borcunu ödeyemedi ben ödeyebilecek miyim? Hayır. Kendi cebime de güvenmiyorum.

NASIL ÖDEYECEK ADAM?

MEHMET AZCAN: Ben bu devirde kimseye kefil olmam. Her şeyin fiyatı artıyor. Eskiden herkese kefil olurdum ama şimdi eskisi gibi değil ki… Her şey ateş pahası. Nasıl ödeyecek adam?

PİŞMAN OLDUM

DİLEK UYANIK: Kimseye kefil olmam. Daha önce çok yakınıma kefil oldum ama çok pişman oldum. Büyük paralar kaybettim. Çok darbe yedim bir daha olmaz.

Muhabir: Eray Çankaya