Emekliler Derneği Eskişehir Şubesine yeni başkan adayı Emekliler Derneği Eskişehir Şubesine yeni başkan adayı

Dünya çapında 134 ülkenin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği, İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından yıllık olarak yayımlanan ölçümleri esas alınarak hazırlanan 2023 Yılı Dünya Hava Kalitesi Raporu verilerine göre Eskişehir, ülke genelinde hava kalitesi en temiz 5 ili arasında yer aldı. Biz de vatandaşların konuyla ilgili düşüncelerini sorduk. İşte o cevaplar...
 

ESKİŞEHİR'DE YAŞADIĞIMI ANLADIM

NURDOĞAN KULAK: Ben de aynı şeyi düşündüğüm için İzmir gibi memleketi bırakıp Eskişehir'e geldim. Bu şehre gelince yaşadığımı anladım. Eskişehir'in havası, insanları her şeyi güzel.
 

ARTAN NÜFUSA RAĞMEN TEMİZ


İBRAHİM DEMİRCİ: Şehrin merkezinde de temiz ama ilçelerde daha da temiz. Eskişehir'in nüfusu ve buna bağlı araç kullanımı arttı. Bu durum tabi hava temizliğini etkiliyor ama buna rağmen Eskişehir'in havası gayet temiz.

ESKİŞEHİR BU KONUDA DA AVRUPA ŞEHRİ


TAYFUN DALKILIÇOĞLU: Eskişehir her konuda olduğu gibi bu konuda da bir Avrupa şehri. Ben Bilecikliyim, Eskişehir'e her geldiğimde tertemiz havası olduğunu görüyorum.

BÜYÜK BİR ŞAN

ENGİN ADAR: Tertemiz havası olan bir şehirde yaşamak bizim için büyük bir şans. Emeği geçen, konuya ilişkin çalışmalar yapan herkese teşekkür ediyoruz. Rahat bir nefes alıyoruz Eskişehir'de.
 

Muhabir: Eray Çankaya