SORU: GIDA ALIŞVERİŞİ YAPARKEN ÜRÜNLERİN SON KULLANMA TARİHİNİ KONTROL EDİYOR MUSUNUZ?

Bayram öncesi eksiklerini tamamlamak isteyen vatandaşlar çarşı, pazar ve marketlere akın ediyor. Giyimden sebze ve meyveye ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, bayram sofralarını renklendirecek gıda alışverişlerini de eksik etmiyor. Peki vatandaş, olası bir zehirlenme durumuna karşı alışveriş yaparken ne kadar dikkatli? Vatandaş alışverişlerinde bilinçli mi? İşte vatandaşın cevapları…,

HERKES DİKKATLİ OLMALI

EROL ARIKAN: Ben bu konuya çok önem veriyorum ve her zaman kontrol ediyorum. Herkes de alışverişlerinde bilinçli olmalı. Küçük bir dikkatsizlik sağlık problemlerine yol açabilir. Herkes dikkatli olmalı.

Ekran Görüntüsü 2024 06 14 181336

FARK ETMESEM YİYECEKTİK

ELİFNAZ BEŞENK-ELA BATLICAN: Neredeyse hiç dikkat etmiyorum. Bir kere kaşar peyniri aldım ve tarihinin geçtiğini fark ettim ve iade ettim. Fark etmeseydim yiyecektik. Bazı marketler iade kabul etmiyor ama öyle durumlarda da tüketici haklarına şikayet ederdim.

Ekran Görüntüsü 2024 06 14 181302

ALIŞKANLIĞIMIZ YOK

GAZİ MADANKAYA: Marketteyken hiç aklımıza gelmiyor, böyle alışkanlıklarımız yok maalesef. Daha önce tarihi geçmiş ürün aldığımı fark ettiğimde çöpe atmıştım. Aslında iade etme hakkım var biliyorum ama kime derdini anlatacaksın?

Ekran Görüntüsü 2024 06 14 181206

ÜLKEMİZDE BU BİLİNÇ YOK

HÜSEYİN ANÇI: Bizim ülkemizde böyle bir bilinç yok maalesef. Ben de daha önce tarihi geçmiş ürün almıştım. Bence market çalışanları son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ayırmalı, vatandaş bu konuda bilgilendirilmeli. Çöpe atmak yerine başka şekilde değerlendirilebilir.

Ekran Görüntüsü 2024 06 14 181414

Muhabir: Eray Çankaya